Στον ανακριτή γιατροί, στελέχη εταιρειών και μεσάζοντες για τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά της De Puy - iefimerida.gr

Στον ανακριτή γιατροί, στελέχη εταιρειών και μεσάζοντες για τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά της De Puy

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου θα κληθούν τριάντα άτομα, γιατροί, μεσάζοντες και στελέχη εταιριών για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών της εταιρίας De Puy, τα οποία πλήρωναν χρυσάφι τα δημόσια νοσοκομεία και κατ'επέκταση το ελληνικό δημόσιο.

Το κατηγορητήριο των δικαστικών αρχών είναι βαρύ, καθώς περιλαμβάνει μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις που φέρεται ότι τελέστηκαν από τους κατηγορουμένους, όπως απάτη, συνέργεια στην απάτη, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που φέρεται ότι τελέστηκαν από το 2000 έως και το 2006, όταν πολλά δημόσια νοσοκομεία προμηθεύονταν αυτά τα υλικά από την De Puy ακόμη και κατά 35% ακριβότερα με βάση τα τιμολόγια, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση δεν έλειψε η μίζα που έφτασε το 20%. Μάλιστα, οι έφοδοι που έγιναν στα γραφεία συγκεκριμένων εταιριών έφεραν και λίστες που είχαν τίτλο best doctors, με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων ενώ ο έλεγχος εντόπισε και ανταλλαγές e-mail

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εμπλεκόμενες εταιρίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες που τίτλοφορούσαν "best doctors" ,με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων. Στη συνέχεια οι αρχές έλεγξαν ένα προς ένα τα τιμολόγια των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων που βρίσκονταν ψηλά στη λίστα, ενώ κατά τον έλεγχο τους στις εταιρίες εντόπισαν ακόμη και ανταλλαγές e-mails μεταξύ γιατρών και υπευθύνων των ελεγχόμενων εταιριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ