Ο Βενιζέλος προτείνει στην κυβέρνηση να απορρίψει την πρόταση μομφής ως απαράδεκτη - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος προτείνει στην κυβέρνηση να απορρίψει την πρόταση μομφής ως απαράδεκτη

Ο Βενιζέλος προτείνει στην κυβέρνηση  να απορρίψει την πορόταση μομφής ως απαράδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να απορριφθεί ως τέτοια.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Σύνταγμα αναφέρει ρητά πως μπορεί να συζητηθεί πρόταση μομφής εάν δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από προηγούμενη πρόταση και ανέφερε ότι το άρθρο 84 εγκατέστησε ένα φραγμό που αποτρέπει την καταστρατήγηση των προτάσεων δυσπιστίας κατά τρόπο που δεν είναι ουσιώδη, αλλά έχει στόχο την παρεμπόδιση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους προστασίας των τόσο σημαντικών αγαθών να επισημάνουμε το αυτονόητο, ότι η πρόταση αυτή είναι η πρόταση κατά το σύνταγμα απαράδεκτη και άρα μη δυνάμενη να τεθεί προς συζήτηση. Είστε απαράδεκτοι» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης τον περασμένο Νοέμβριο και δεν έχουν παρέλθει οι 6 μήνες που απαιτούνται για την υποβολή νέας πρότασης μομφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ