Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκρίθηκε, εν μέσω ενστάσεων, από τις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται την Κυριακή προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.Η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν, ενώ αντίθετα το πολυνομοσχέδιο καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ήδη από την έναρξη της διαδικασίας, με πολλούς βουλευτές να αντιδρούν σθεναρά απέναντι στην εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να ψηφιστεί ως κατεπείγον το σχέδιο νόμου αφού αποτελεί προαπαιτούμενο για την χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

προηγήθηκε η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμου Χαρακόπουλου.Το ΚΚΕ αποχώρησε δηλώνοντας ωστόσο ότι θα συμμετέχει στην συνεδρίαση της Ολομέλειας και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και για τα 3 άρθρα, ενώ

Οι υψηλοί τόνοι που επικράτησαν στην αρχή της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου κόπασαν στη συνέχεια παρά τα όσα έλεγαν τις προηγούμενες μέρες τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κλίμα ακραίας έντασης που θα επικρατούσε στην Επιτροπή. Τα αίματα άναψαν μόνο στην αρχή όταν η αντιπολίτευση αντέδρασε στην απόφαση το νομοσχέδιο να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σκληρός ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι όσα γίνονται στη Bουλή είναι πρωτοφανή πράγματα, δεν έχουν γίνει ακόμη και στις πιο σκοτεινές μέρες που πέρασε η χώρα. Ενα νομοσχέδιο 800 σελίδων δεν μπορεί να μελετηθεί ούτε καν να το ξεφυλλίσουμε είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι εξευτελίζεται και επιβάλλεται η δικτατορία της Τρόικας στον τόπο.

Κατά του κατεπείγοντος τάχθηκαν και τα άλλα κόμματα αλλά όμως επικράτησε η κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η φράση του Πάρη Κουκουλοπουλου, ο οποίος είπε ότι η αυριανή συνεδρίαση στην οποία θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο θα είναι ιστορική γιατί η χώρα θα βγει από το μνημόνιο.

Αγριος καυγάς στη Βουλή: Αδωνις σε Παπαδημούλη: «Αν είχα 1,5 εκατ. ευρώ δε θα πουλούσα βιβλία»

Άγριο καυγά Παπαδημουλη -Γεωργιάδη προκάλεσε η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ οποίος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «800 σελίδες τούβλο σαν και αυτά τα βιβλία που πουλούσε ο κ. Γεωργιαδης». Ο υπουργός Υγείας δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Δημήτρης.Παπαδημουλης και άρχισε την επίθεση.

«Εμείς οι τίμιοι επαγγελματίες βγάζαμε το ψωμί μας δουλεύοντας. Δεν έχουμε τραπεζικούς λογαριασμούς 1,5 εκατομμυρίου στην τράπεζα. Γιατί αν και εγώ είχα 1,5 εκατομμύρια σαν και εσάς κ.Παπαδημούλη στην τράπεζα δεν θα χρειαζόταν να πουλάω βιβλία. 1,5 εκατομμύριο έχετε στην τράπεζα να τα χαίρεστε και να ξέρετε ότι είστε εκπρόσωπος των κεφαλαιούχων της χώρας μέσα σ´αυτή την αίθουσα».

Ο κ.Παπαδημουλης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και απάντησε ότι είναι τίτλος τιμής να τον κατηγορεί κάποιος που δηλώνει δημοσίως ότι σιχαίνεται τους κομμουνιστές και τους αριστερούς.

Όμως ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν άφησε αναπάντητη ούτε αυτή την παρέμβαση και επιτέθηκε εκ νέου στον κ.Παπαδημούλη: «Εγω στην τράπεζα έχω 30.000 ευρώ,θα ήθελα να έχω το δικό σας 1,5 εκατομμύριο όμως δεν το έχω αν και δουλεύω από τα 15 μου.

Εσείς είστε ο εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου στην αίθουσα και να προσέχετε όταν μιλάτε για μένα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή ψήφιση ΣΥΡΙΖΑ πολυνομοσχέδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ