Δημοσκόπηση για Ευρωεκλογές: Μπροστά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -Πτώση για Σοσιαλιστές - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση για Ευρωεκλογές: Μπροστά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -Πτώση για Σοσιαλιστές

Δημοσκόπηση για Ευρωεκλογές: Μπροστά το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα -Πτώση για Σοσιαλι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βάση την εβδομαδιαία προβολή της κατανομής των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις υπηρεσίες της ευρωβουλής και την εταιρεία ερευνών TNS Opinion, η οποία δημοσιεύεται στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, το προβάδισμα έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) το οποίο καταλαμβάνει 219 έδρες (29,16%). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς -από τις 13 Μαρτίου- το ΕΛΚ ανέκτησε το προβάδισμα έναντι της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών η οποία σημειώνει αισθητή πτώση (204 έδρες, 27,16%).Οσον αφορά την τρίτη θέση, δεν έχει υπάρξει αλλαγή. Στη θέση αυτή διατηρούνται οι Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες με 61 έδρες (8,12%). Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά ακολουθεί με 51 έδρες (6,79%) αν και κάποιες άλλες περισσότερο «ενθαρρυντικές» δημοσκοπήσεις της αφήνουν κάποιες ελπίδες για την τρίτη θέση, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Οι Πράσινοι καταλαμβάνουν 45 έδρες (5,99%) ενώ οι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές παραμένουν σταθεροί με 42 έδρες (5,59%).

Το ίδιο ισχύει και για τους ευρωσκεπτικιστές (Ευρώπη της ελευθερίας και της δημοκρατίας) με 26 έδρες (3,46%).

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ