Η Ιταλική κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τις Maserati της μέσω eBay -Σε μια προσπάθεια περιστολής των κρατικών εξόδων - iefimerida.gr

Η Ιταλική κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τις Maserati της μέσω eBay -Σε μια προσπάθεια περιστολής των κρατικών εξόδων

Η Ιταλική κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τις Maserati της μέσω eBay -Σε μια προσπάθε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πράξη έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, την δέσμευση της κυβέρνησής του για περιστολή των κρατικών εξόδων. Ετσι σε μια κίνηση -ματ, βγάζει στο eBay τα πολυτελή οχήματα που κάποτε ανήκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η τετράτροχη «ανθοδέσμη» περιλαμβάνει 170 πολυτελή οχήματα, ανάμεσά τους και Maserati, δυο BMW, δυο Alfa Romeo και δυο Lancia.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, όπως αναπαράγει το Εθνος, η πρώτη ομάδα αυτοκινήτων που βγαίνει σε πλειστηριασμό μέχρι τις 16 Απριλίου ανήκε στο υπουργείο Εσωτερικών και μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει προσφορές που ανέρχονται σε 82.000 δολάρια.

Η κίνηση αυτή θεωρείται πρωτοβουλία του νέου Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντζι, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αποτελούν σύμβολο κυβερνητικής σπατάλης. Ο Ρέντζι είχε προβεί σε ανάλογες κινήσεις όταν ήταν δήμαρχος Φλωρεντίας ενώ, μετά την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο, είχε υποσχεθεί ανάλογες μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ