Τέλος στην προστασία των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολειών -Ελεύθερες οι απολύσεις - iefimerida.gr

Τέλος στην προστασία των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολειών -Ελεύθερες οι απολύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tέλος στις ειδικές ρυθμίσες που προστάτευαν τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία από τις απολύσεις, βάζει το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντως σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αξομοιώνονται ως προς το θέμα των απολύσεων με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς παύουν οι ειδικές προστατευτικές διατάξεις.

Μέχρι σήμερα, για να απολυθεί ένας εκπαιδευτικός από ιδιωτικό σχολείο, έπρεπε να έχει προηγηθεί έκδοση πράξης του επιθεωρητή, ο οποίος ελέγχει τη νομιμότητα της καταγγελίας της σχετικής σύμβασης εργασίας και την ενδεχόμενη καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος. Η διάταξη αυτή με το πολυνομοσχέδιο ακυρώνεται, όπως και άρθρα άλλου νόμου, που επίσης έθεταν όρους για τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ