Cosca: Το σιτσιλιάνικο στέκι στο Κουκάκι με τις μοναδικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο - iefimerida.gr

Cosca: Το σιτσιλιάνικο στέκι στο Κουκάκι με τις μοναδικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο

Cosca: Το σιτσιλιάνικο στέκι στο Κουκάκι με τις μοναδικές γεύσεις από τον ιταλικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Cosca είναι ένα μικρό εστιατόριο, διακριτικά «κρυμμένο» στην πλατεία Ελπίδος στο Κουκάκι, πίσω από τη Χαμοστέρνας και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το στέκι αυτών που αναζητούν αυθεντικές γεύσεις του ιταλικού Νότου χωρίς υπερβολές και γραφικές... απομιμήσεις.Μενού που υπόσχεται ατελείωτα γευστικά ταξίδια στον ιταλικό Νότο

Το Cosca, που στη σιτσιλιάνικη διάλεκτο σημαίνει η καρδιά της αγκινάρας και στα ιταλικά μικρή μαφιόζικη παρέα και μαγειρεύει ιταλική κουζίνα με φανερή προτίμηση σε αυτήν του Νότου, με λίγα λόγια χωρίς βούτυρα, κρέμες γάλακτος και πολλά λιπαρά φαγητά. Δίνει έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα με λαχανικά, ψάρι, ελαιόλαδο και ξέρει να τα συνδυάζει αρμονικά και γευστικά είναι τέλεια.

Μία γρήγορη ματιά στο μαυροπίνακα με τα πιάτα ημέρας και στον κατάλογο και ανοίγει την όρεξη και υπόσχεται περιπλανήσεις σε γεύσεις νότιας Ιταλίας. Πιάτα αλλαντικών-τυριών με μαρμελάδα σύκο, funghi-μανιτάρια με λεμόνι και ρίγανη, καρπάτσιο ξιφία, αλλά και παραδοσιακά arancini – οι περίφημοι σιτσιλιάνικοι ριζοκεφτέδες με ραγού, ντομάτα και σαφράν. Δοκιμάστε τη σαλάτα με ρόδι και σος πετιμεζιού ή το φινόκιο με το κρεμμύδι. Έχει μία μόνο πίτσα, με ρόκα, παρμεζάνα, μπρεζάολα. Στα ζυμαρικά απλώς δεν παίζεται! Φρέσκες ταλιατέλες με σαρδέλες, ντομάτα, κάπαρη, ελιές και βασιλικό, ταλιατέλες με σουπιές, κουκουνάρι και πέστο, πένες Norma με μελιτζάνα και ντομάτα, ορεκιέτε με salciccia λουκάνικο αυτό και πολύ νόστιμο. Για το τέλος κρατήστε χώρο για τη χειροποίητη τιραμισού που φτιάχνεται τη στιγμή που την παραγγέλνετε. Στην κουζίνα την υπογραφή τους βάζουν ο Ναπολιτάνος chef Antonio Carlone και ο Έλληνας Θανάσης Πλάκας σε απόλυτη διημερή συμφωνία.

Τρίτη & Τετάρτη στο Cosca έχει happy hour προσφέροντας φιάλη ιταλικό κρασί ανά 2 άτομα την Τρίτη και κερνώντας Spritz Aperol την Τετάρτη το κλασικό aperitivo των Ιταλών. Από κρασιά έχει 4 δυνατά ιταλικά, ένα ελληνικό (το «Μαύρο Πρόβατο» του Λαζαρίδη) και καλό χύμα λευκό και κόκκινο.

Μαλένα, il Postino, ψαράδες και μαφιόζοι -Ολη η Σικελία είναι... εκεί

Ο χώρος του είναι προσεγμένος με την υπογραφή της Σίσυς Φειδά. Ωραίες εναλλαγές στα χρώματα, με καρέκλες, τραπέζια και φωτιστικά σε σύγχρονο ντιζάιν. Στον ένα του τοίχο ο Flavio Tibaldi σχεδίασε ένα ταμπλό -τεράστια ζωγραφιά- που απεικονίζει με καρτούν διάθεση το νησί της Σικελίας. Από την Αίτνα, το αρχαίο θέατρο των Συρακουσών, τα καΐκια των ψαράδων, τους κινηματογραφικούς il Postino και Μαλένα, μέχρι τους μαφιόζους. Με δύο λόγια οι καθημερινές σκηνές και φιγούρες -που όλοι έχουμε στο μυαλό μας- της σιτσιλιάνικης ζωής. Αλλο ένα πολύ ευχάριστο κομμάτι του Cosca είναι οι μουσικές επιλογές του Ανάστου Καλλίρη. Mina, Giorgia, Nino Rota, soundtrack, indie rock, αλλά και πολλά άλλα «πειραγμένα» ακούσματα. Η εξυπηρέτηση στη σάλα διακριτική και κυρίως με φιλική διάθεση.

Ανοιχτά κάθε μέρα μόνο βράδυ, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Cosca, Πραμάντων 10 Κουκάκι, 210-9210229, www.cosca.gr

Cosca: Το σιτσιλιάνικο στέκι στο Κουκάκι με τις μοναδικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Cosca cosca.gr σιτσιλιάνικο εστιατόριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ