Back in the USSR : Bρετανός συγγραφέας περιγράφει ποια μύγα τσίμπησε τις διάφορες χώρες και θέλουν να γυρίσουν στη Σοβιετική Ενωση [εικόνες] - iefimerida.gr

Back in the USSR : Bρετανός συγγραφέας περιγράφει ποια μύγα τσίμπησε τις διάφορες χώρες και θέλουν να γυρίσουν στη Σοβιετική Ενωση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ian Fleming δεν θα μπορούσε να φανταστεί ένα καλύτερο μέρος για να δημιουργήσει το τελευταίο θρίλερ του: ένα νεόπλουτο μικρό κράτος στην άκρη της Ευρώπης, που μοιάζει με τον Λένιν και τον Στάλιν στην ηγεσία του, μια υπουργός Εξωτερικών που μοιάζει στην Cheryl Cole και ασχολείται με το facebook, μια απίστευτα πλούσια ποδοσφαιρική λέσχη που ιδρύθηκε από στελέχη της KGB και είναι αποφασισμένη να κυριαρχήσει στο Ευρωπαϊκό Champions League και ένας απόστρατος στρατηγός με έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο με ελεύθερα ανακόντα. Αυτή είναι η άγρια ​​και εκκεντρική φαντασίωση του Ψυχρού Πολέμου; Όχι, είναι πραγματική, είναι η σύγχρονη Υπερδνειστερία.


Η Υπερδνειστερία είναι σε μια τοποθεσία που αγκαλιάζει μια στενή κοιλάδα κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Όχι μεγαλύτερη από το Κορνουάλης ή το Rhode Island, αυτή η μη αναγνωρισμένη χώρα είναι ένα σοβιετικό μουσείο που κυριεύτηκε από τους Ρώσους «φρουρούς της ειρήνης».

Οι ολιγάρχες της, φορώντας φόρμες της Adidas, κυνηγάνε αγριογούρουνα με AK-47. Οι νέοι της χώρας, μαθαίνουν για την επανάσταση στο Γυμνάσιο Τσε Γκεβάρα Πολιτικής Ηγεσίας. Τα μυστικά της εργοστάσια έχουν προμηθεύσει όπλα στην Τσετσενία και ηλεκτρικό ρεύμα στα πυρηνικά πρόγραμμα του Ιράν. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της, την υπερασπίζονται σαν φιλειρηνικό υπόδειγμα δημοκρατίας του μέλλοντος.


Φίλοι! Σύντροφοι! Ελάτε μαζί μου και με τον βραβευμένο φωτορεπόρτερ Nick Danziger σε ένα ταξίδι στην καρδιά Ρωσικής Επανάστασης της νέας εποχής. Εμπλακείτε σε αυτή την άγνωστη γη μαζί μας, καθώς κατεβάζουμε το πέπλο του πιο μυστικού κράτους της Ευρώπης. Θαυμάστε με δέος την τόλμη της δημιουργίας του, την δεξιότητα των επιχειρηματικών ελίτ, και τους ευπαρουσίαστους και πανέμορφους υπουργούς της κυβέρνησης του. Επισκεφθείτε ένα γηροκομείο του Κόκκινου Στρατού. Μάθετε πώς να διατηρείτε τη στάση γιόκας «το μισό του λωτού» με έναν συνταγματάρχη της KGB.
Η Υπερδνειστερία είναι μοναδική στο να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει αναγνωρίσει την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Οπότε, αφήστε της μπαλαλάικες να παίζουν, καθώς το μεγάλο παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη, και βρείτε τον εαυτό σας πίσω στην Σοβιετική Ένωση… με διαφορά.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Rory MacLean

Back in the USSR : Bρετανός συγγραφέας περιγράφει ποια μύγα τσίμπησε τις διάφορες χώρες και θέλουν να γυρίσουν στη Σοβιετική Ενωση [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Back in the USSR : Bρετανός συγγραφέας περιγράφει ποια μύγα τσίμπησε τις διάφορες χώρες και θέλουν να γυρίσουν στη Σοβιετική Ενωση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συγγραφεάς Σοβιετική Ένωση Bρετανός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ