Επιμένει η κυβέρνηση για το γάλα: Αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας δεν μπορεί να υπάρξει -Αυτή θα φέρουμε στη Βουλή - iefimerida.gr

Επιμένει η κυβέρνηση για το γάλα: Αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας δεν μπορεί να υπάρξει -Αυτή θα φέρουμε στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η κυβέρνηση για το επίμαχο θέμα με το γάλα διαμηνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η πρόταση που θα έρθει στη Βουλή δεν θα έχει καμία αλλαγή.

«Η πρόταση των κτηνοτρόφων είναι γάλα ημέρας να ονομαστεί το γάλα των 5 ημερών που υπάρχει σήμερα. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και νομίζω ότι εμείς θα πάμε στη Βουλή με την πρόταση που έχουμε καταθέσει. Στο τέλος της ημέρας η Βουλή είναι αυτή η οποία αποφασίζει... Αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας δεν μπορεί να υπάρχει» , ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι το όφελος των καταναλωτών «μπορεί να είναι και μεγαλύτερο (από 5 λεπτά), καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει στο κομμάτι της διανομής και της εμπορίας του συγκεκριμένου προϊόντος ένα κόστος 6%, το οποίο οφείλεται στις επιστροφές, και ένα κόστος περίπου 15%, το οποίο οφείλεται στο συγκεκριμένο κανάλι διανομής, δηλαδή στην πώληση του μόνο μέσω των καταστημάτων απ' το ράφι».

Η κυβέρνηση μπορεί να επιμένει, επιμένουν όμως και οι διαφωνούντες βουλευτές. O Γιώργος Βλάχος ήταν σαφής: «Όπως έχουμε δει τη ρυθμιση μέχρι τώρα διαλύει τον παραγωγικό ιστό της κτηνοτροφίας». Σε ανάλογο ύφος ήταν και το σχόλιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτh με ανάρτησή του στο facebook: «Τα προσχήματα περί προαπαιτούμενων της τρόικας έχουν πλέον καταρρεύσει και γελοιοποιηθεί! Αντί να κάνουν αυτό που συμφέρει την χώρα και την κοινωνία.... "ζυγίζουν" κοινωνικές ομάδες και μετράνε "κεφάλια" - ψηφαλάκια! Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους τι είναι...».

Για τις αλλαγές στα φαρμακεία και τα φάρμακα είπε ότι «εντός των φαρμακείων απελευθερώνονται τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα». Όπως είπε, ένα διοικητικό εμπόδιο που διαφοροποιείται είναι αυτό που έλεγε ότι για να ανοίξει ένα φαρμακείο αν είναι συνεταιρικό έπρεπε υποχρεωτικά να είναι 50-50, «δηλαδή μπορεί το ποσοστό να μην είναι ισοκατανεμημένο μεταξύ των εταίρων», και «το δεύτερο έχει να κάνει με τις ελάχιστες αποστάσεις», εκτιμώντας ότι δεν θα «πάει κανείς να κολλήσει δίπλα από κάποιο άλλο φαρμακείο, αν σε μια τοπική αγορά υπάρχει υπερκάλυψη και υπερπροσφορά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ