Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «αυτί» του αμερικανικού ναυτικού που θα σαρώσει τον Ινδικό για να βρει το μοιραίο Boeing [εικόνες] - iefimerida.gr

Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «αυτί» του αμερικανικού ναυτικού που θα σαρώσει τον Ινδικό για να βρει το μοιραίο Boeing [εικόνες]

Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «αυτί» του αμερικανικού ναυτικού που θα σαρώσει τον Ιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόσο οι μαλαισιανές αρχές όσο και εκείνοι που συμμετέχουν στην έρευνα αναγνωρίζουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού του χαμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines είναι εξαιρετικά δύσκολες, ωστόσο, οι ελπίδες φαίνεται πως εναπόκεινται σε ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα του αμερικανικού στρατού.Αυτό το «ψάρι» που ζυγίζει 31 κιλά και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα «εργαλεία» του Πενταγώνου είναι ουσιαστικά ένα υδροδυναμικό μικρόφωνο σχεδιασμένο να λαμβάνει τα ακουστικά σήματα των δεδομένων, αλλά και τους καταγραφείς συνομιλιών με τους οποίους είναι εξοπλισμένα όλα τα εμπορικά και στρατιωτικά αεροσκάφη. Μπορεί να εντοπίσει τις συσκευές έως και σε 6.000 μέτρα βάθος.

«Βασικά αυτό το υπερευαίσθητο μικρόφωνο τοποθετείται σε ένα πλοίο το οποίο το σέρνει μέσα στη θάλασσα μέχρις ότου εντοπίσει σήματα από τους θορύβους που κάνουν τα μαύρα κουτιά» αναφέρει στο wired ο Κρις Μπάντ, αξιωματικός του 7ου Στόλου των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό ναυτικό έχει ήδη δώσει στις αρχές της Αυστραλίας δύο τέτοιες συσκευές με τις οποίες αναμένεται να σκανάρουν τον ωκεανό για να εντοπίσουν το οποιοδήποτε σημάδι του Boeing 777.

Το TPL-25 System , όπως όπως αποκαλείται η συσκευή θα «κρεμαστεί» από το αυστραλιανό πλοίο Seahorse Standard με ένα καλώδιο μήκους 6.000 μέτρων με σκοπό να χτενίσει την ευρύτερη περιοχή για κάποιο ίχνος της μοιραίας πτήσης.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν και οι επιτελείς της έρευνας, κανένας δεν γνωρίζει που ακριβώς έχει πέσει το αεροσκάφος και, συνεπώς, το μηχάνημα έχει ατελείωτα χιλιόμετρα να διανύσει.

Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «αυτί» του αμερικανικού ναυτικού που θα σαρώσει τον Ινδικό για να βρει το μοιραίο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «αυτί» του αμερικανικού ναυτικού που θα σαρώσει τον Ινδικό για να βρει το μοιραίο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Boeing Malysia Airlines TPL-25 System Seahorse Standard
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ