Γαϊδουράκια, τσαρούχια, φούντες, βοσκοπούλες -Η σχεδιάστρια Ελενα Ζουρνατζή κάνει την Ελλάδα νέα ανυπέρβλητη τέχνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαϊδουράκια, τσαρούχια, φούντες, βοσκοπούλες -Η σχεδιάστρια Ελενα Ζουρνατζή κάνει την Ελλάδα νέα ανυπέρβλητη τέχνη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Έλενα Ζουρνατζή είναι μια ταλαντούχα δημιουργός που αντλεί την έμπνευσή της από την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Καθαρά κι έντονα χρώματα, μεταξωτά φουλάρια, pochettes και μεταξωτές κορδέλες για τα μαλλιά, τυπώνονται σε 100% μετάξι και μας ταξιδεύουν σε υπέροχα σοκάκια της χώρας μας, αλλά και στον πολιτισμό μας για το οποίον μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι.

Την θαυμάζει το Hermes

Συχνά θαυμάζουμε τις δημιουργίες οίκων του εξωτερικού και παραβλέπουμε συλλογές εξαιρετικής ομορφιάς και αισθητικής, που στηρίζονται σε Eλληνες σχεδιαστές και δημιουργούς εν γένει.

Παρατηρώντας προσεκτικά τα μεταξωτά φουλάρια και τα μαντήλια της Έλενας Ζουρνατζή, αντιλαμβάνεται κανείς τη μοναδικότητά τους, εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως προκάλεσαν το ενδιαφέρον του γνωστού Γαλλικού οίκου Hermes!

Σχεδιάζει και για ατομικά γούστα
Το νέο πάθος της, όμως, είναι να σχεδιάζει αποκλειστικά για 'σένα. Πες της την ιδέα, το μότο σου, ή στείλε της μια φωτογραφία του αγαπημένου σου pet και δες την να αποτυπώνεται με τα πιο ζωηρά χρώματα και τα χαρακτηριστικά grecian chic σχέδια στα μεταξωτά μαντήλια της. www.grecianchic.gr"
Η Έλενα Ζουρνατζή βρίσκει διάφορα μοτίβα που απεικονίζουν το λεγόμενο ελληνικό φολκ, όπως π.χ. γαϊδουράκια, τσαρούχια, φούντες, βοσκοπούλες κτλ., και τα σχεδιάζει με χιούμορ και ζωντάνια. Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν τα grecian chic φουλάρια, μαντήλια και κορδέλες της.

Φουλάρι για το κακό μάτι

Τα φουλάρια διατίθενται στο www.grecianchic.com, αλλά και στο κατάστημα Liana Vourakis Authentics της Βουκουρεστίου, για το οποίο η Έλενα δημιούργησε αποκλειστικά ένα φουλάρι με τα χαρακτηριστικά και άκρως ελληνικά evil eyes (το κακό μάτι). Το πιο ξεχωριστό με τις δημιουργίες της είναι πως ο καθένας μπορεί να παραγγείλει σχέδιο, που θα αποτυπώνεται σ' ένα μοναδικό κομμάτι!

Πηγή έμπνευσης η Ελλάδα

«Υπάρχει ομορφότερο μέρος έμπνευσης από την Ελλάδα μας; Από μικρές λεπτομέριες επάνω σε ένα αρχαϊκό αγγείο, από μία μαρμάρινη λεπτομέρεια στην είσοδο ενός Βυζαντινού ναού, από το κέντημα μίας παραδοσιακής φορεσιάς! Ο πολιτισμός μας, η ιστορία και οι παραδόσεις μας είναι οι πηγές έμπνευσής μου. Άλλωστε και το όνομα Grecian chic αντικατροπτίζει το μοναδικό Grecian chic style» δηλώνει η ίδια η σχεδιάστρια.

Πού θα τα βρείτε

Όλες οι δημιουργίες αυτή τη στιγμή διατίθενται μέσω του eshop της ιστοσελίδαςwww.grecianchic.gr. Στην Αθήνα μπορείτε να τα βρείτε στη boutique Liana Vourakis, στη Βουκουρεστίου, στη boutique Katerina Ioannidis στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι θα βρίσκονται στις boutiques κάποιων ξενοδοχείων, όπως το Belvedere Mykonos.

Το μαντήλι για το κακό μάτι

H σελίδα του Grecian Chic στο Facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ