Ο απόλυτος παραλογισμός: Του νοίκιαζαν διαμέρισμα 1,56 τ.μ. προς 330 ευρώ το μήνα! - iefimerida.gr

Ο απόλυτος παραλογισμός: Του νοίκιαζαν διαμέρισμα 1,56 τ.μ. προς 330 ευρώ το μήνα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα στρώμα, μια βρύση, ένα ηλεκτρικό μάτι και 20 εκατοστά ελεύθερο χώρο για να στέκεται όρθιος. Γι'αυτά πλήρωνε 330 ευρώ το μήνα ένας 50χρονος Γάλλος, στο Παρίσι, ο οποίος έσυρε τον ιδιοκτήτη στα δικαστήρια και δικαιώθηκε.

Με τη βοήθεια φιλανθρωπικής οργάνωσης ο Γάλλος υπέβαλε μήνυση στον ιδιοκτήτη και στον μεσίτη, οι οποίοι καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια του Παρισιού σε 10.000 ευρώ πρόστιμο, 1.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 815 ευρώ για έξοδα νέας εγκατάστασης. Οπως μετέδωσε το γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 o 50χρονος βρήκε νέο διαμέρισμα 40 τ.μ. πληρώνοντας 70 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα.

Ο 50χρονος είχε νοικιάσει αυτό το διαμέρισμα από μεσιτικό γραφείο το 1995 ενώ εργαζόταν ως συμβασιούχος. Το μεσιτικό γραφείο προσπάθησε να αποφύγει τις διεκδικήσεις λέγοντας ότι ο ενοικιαστής γνώριζε το μέγεθος του «διαμερίσματος».
Ωστόσο το δικαστήριο επέβαλε ποινές και στο μεσιτικό γραφείο γιατί σύμφωνα με νόμο του 2002 το ελάχιστο μέγεθος που μπορεί κάποιος να νοικιάζει είναι 9 τ.μ και ύψος 2.20 μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ