Ρωσική έφοδος με πυροβολισμούς και ελικόπτερα σε ουκρανική βάση στην Κριμαία -Η τρίτη μέσα σε 48 ώρες - iefimerida.gr

Ρωσική έφοδος με πυροβολισμούς και ελικόπτερα σε ουκρανική βάση στην Κριμαία -Η τρίτη μέσα σε 48 ώρες

Ρωσική έφοδος με πυροβολισμούς και ελικόπτερα σε ουκρανική βάση στην Κριμαία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ουκρανική σημαία υπεστάλη και στη ναυτική βάση της πόλης Φεοντόσια. Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την εγκατάσταση τη Δευτέρα, παίρνοντας τον έλεγχο σε μία από τις λίγες στρατιωτικές δομές που είχαν μείνει στους Ουκρανούς, στην περιοχή της Κριμαίας.

Μιλώντας από το εσωτερικό της βάσης, ο υποσμηναγός Ανατόλι Μοζγκοβόι δήλωσε στο Reuters πως οι Ρώσοι πυροβολούσαν κατά την έφοδο, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες ήταν άοπλοι. Οι επιτιθέμενοι είχαν και τη βοήθεια ελικοπτέρων.

Η εισβολή στη Φεοντόσια ήταν η τρίτη συνεχόμενη τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Η βάση δέχθηκε επίθεση από δύο πλευρές, από τεθωρακισμένα οχήματα και τη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας.

Αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ρώσοι έδεσαν τα χέρια των Ουκρανών στρατιωτών, 60-80 άτομα, και τους απομάκρυναν. Πριν από την κατάληψη της βάσης, η εγκατάσταση είχε βρεθεί σε κατάσταση πολιορκίας τις τελευταίες ώρες. Οι Ουκρανοί δήλωναν πως θα εγκατέλειπαν τη βάση αν τους επέτρεπαν να πάρουν μαζί τους τα όπλα τους, κάτι που βέβαια δεν έγινε αποδεκτό και έτσι έγινε η εισβολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ