Το γάλα προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση -Γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν - iefimerida.gr

Το γάλα προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση -Γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν

Το γάλα προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση -Γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές απει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ακολουθήσει την επίσημη κομματική γραμμή, για την μεταρρύθμιση της αγοράς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος είπε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, απάντησε: «κομματική πειθαρχία για τις ημέρες του γάλακτος, αδιανόητο μου φαίνεται. Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;».

Την ίδια ώρα στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικού συντάκτες είπε πως δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση, καθώς στη Μυτιλήνη υπάρχουν πολλοί παραγωγοί, τους οποίους και δεν θα εγκαταλείψει.

Υπενθυμίζεται πως και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο γαλάζιος βουλευτής Ιοδάνης Τζαμτζής και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής και Θάνος Μωραΐτης έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν τη ρύθμιση.

Την ίδια ώρα ασφυκτικές πιέσεις απο το κυβερνητικό επιτελείο αλλα και συναδέλφους του βουλευτες δέχεται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προκειμένου να μην παραιτηθεί αλλά και να ψηφίσει τις διαταξεις του πολυνομοσχεδιου για το γάλα. Στη Βουλη ο κ.Χαρακόπουλος συνομίλησε για πολύ ωρα ιδιωτικώς με τον Νίκο Τσούτσια στενό συνεργάτη του πρρωθυπουργου και υπεύθυνο του γραφείου τυπου του Μαξίμου στη Βουλή, ενω λιγο αργότερα ανέβηκε μαζι του στο Γραφειο του Τάκη Μπαλτακου. Συνομιλία είχε και με την Κατερινα Παπακώστα με την οποία διατηρεί φιλική σχεση εδω και χρονια.

Οπως ειπε λιγο αργότερα η κ.Παπακωστα στους δημοσιογράφους «ο Μάξιμος δεν θελει να παραιτηθεί αλλά θα ρητές να βρεθεί μια φόρμουλα για να μην εμφανιστεί οτι απεμπολεί τις θέσεις και τα πιστεύω του. Άλλωστε τους ψηφοφόρους της ΝΔ τους κρατούν στο κόμμα οι Βουλετές».

Λιγο αργότερα ο κ.Χαρακόπουλος είχε συνάντηση και με τον Μανώλη Κεφαλογιαννη σε διάδρομο της βουλής ενω πριν φύγει ειπε σε δημοσιογράφο: «εγώ σας λέω οτι αν ο μη γένοιτο ψηφιστεί η ρυθμιση θα πέσει προσωρινά η τιμή του γάλακτος. Όμως πιστεύει κανένας οτι μετά από ενα χρονο θα ασχολείται κανείς με το ποσο εχει το γάλα;».

Εξάλλου, συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών της Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα του γάλακτος, καθώς και για άλλα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα, θα έχει στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ