Ανδρέας Παπαδόπουλος: Αυτοί που επιτέθηκαν στον Μανδραβέλη ντροπιάζουν την Αριστερά - iefimerida.gr

Ανδρέας Παπαδόπουλος: Αυτοί που επιτέθηκαν στον Μανδραβέλη ντροπιάζουν την Αριστερά

Ανδρέας Παπαδόπουλός: Αυτοί που επιτέθηκαν στον Μανδραβέλη ντροπιάζουν την Αριστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η έλλειψη ανοχής απέναντι στην αντίθετη άποψη, το μίσος προς όσους την εκφράζουν προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην κοινωνία και τους πολίτες» γράφει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος , μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε ο αρθρογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης από αγνώστους στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Σε άρθρο του στα Νέα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος υποστηρίζει πως όσοι επιτέθηκαν χθες στον Πάσχο Μανδραβέλη, ντροπιάζουν την Αριστερά· Προσθέτει μάλιστα «θα πρέπει να τους πούμε πως δεν δικαιούνται να σπάνε αυτοκίνητα, να διαλύουν εκδηλώσεις, να κάνουν face control στα πανεπιστήμια στο όνομα της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Είναι ''κόκκινος φασισμός''» ενώ την ίδια ώρα δεν θα είχαν πρόβλημα αν το πανεπιστήμιο επισκεπτόταν, π.χ. στελέχη των ΑΝΕΛ ή δημοσιογράφοι που σήμερα υποδύονται τους αντιμνημονιακούς λαϊκούς αγωνιστές.

Ο κ.Παπαδόπουλος γράφει πως κατά την άποψη του όλο αυτό το σκηνικό δείχνει πως ένα τμήμα της Αριστεράς σε κατάπτωση. Την ένδεια ισχυρού προγραμματικού λόγου, αλλά και την απουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα χωρίς γενικότητες και φασισμό. Στη φρασεολογία τους κυριαρχούν η καταγγελία, οι υψηλοί τόνοι, οι προσποιημένες αναφορές, ακόμη και η συνωμοσιολογία. Στο πλαίσιο αυτό η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια: εξαιτίας αυτού του τρόπου πολιτεύεσθαι έχει καταστήσει το κόμμα του Π.Καμμένου προνομιακό συνομιλητή του. Διότι υπάρχει ώσμωση με τη λαϊκή δεξιά ή πρόσωπα που έπαιξαν καταστροφικό ρόλο την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραλαμνλή.

Η έλλειψη ανοχής απέναντι στην αντίθετη άποψη, το μίσος προς όσους την εκφράζουν προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην κοινωνία και τους πολίτες. Χρησιμοποιούνται πρακτικές που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση τάζει τα πάντα στους πάντες, επαναφέρει τη λογική των «μαγικών λύσεων». Κατά μία έννοια, κατεβάζει σε όλα τα πήχη. Ποινικοποιεί την αξιολόγηση, στηρίζει όσους λουφάζουν και, το χειρότερο, δηλώνει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει ακόμα και αυτούς που είχαν μπει στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά. Λες και μιλάμε για πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, όχι προσόντων.

Εν τω μεταξύ, όποιος θεωρεία αυτονόητες κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ βαπτίζεται νεοφιλελεύθερος, όποιος στηρίζει χωρίς αστερίσκους την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας θεωρείται «ευρωλιγούρης, ενώ όποιος έχει μέτωπο με τη βία και την τρομοκρατία αυτομάτως δεν αντιλαμβάνεται τις τεκτονικές αλλαγές που καταγράφονται στην ελληνική κοινωνία. Ενδεικτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν τμήματα της Αριστεράς το βιβλίο του τρομοκράτη Κουφοντίνα...

Αλλά για να επιστρέψουμε στην αφορμή αυτού του σημειώματος πως γίνεται τα πανεπιστήμια από εστίες εκμάθησης και διακίνησης ιδεών να έχουν μετατραπεί σε άβατο για τους περισσότερους ή σε χώρο επαναστατικής γυμναστικής, όντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα κλειστά;

Η Αριστερά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει ουδεμία σχέση με την ανανεωτική Αριστερά, με το ΚΚΕ να αποτελεί μια αυτοτελή νησίδα που δεν χρήζει για ευνόητους λόγους κριτική και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά να υποθάλπτει βίαιες συμπεριφορές, το τεράστιο βάρος πέφτει στη ΔΗΜΑΡ-διότι κουβαλάει σημαντικό ιστορικό βάρος και ηθικό φορτίο.

Εκτιμώ πως στο κόμμα πρέπει να γίνει κάτι δραστικό, τόσο σε επίπεδο επικαιροποίησης προγραμματικών αρχών όσο και σε επίπεδο ουσιαστικών πρωτοβουλιών για να μην οδεύσει το ρεύμα της ανανεωτικής Αριστεράς που προσέφερε τόσα πολλά, προς το τέλος του. Θα έιναι κρίμα. Οχι μόνο για το χώρο και τα πρόσωπα που έδωσαν και τη ζωή τους για να επιβιώσουν αυτές οι ιδέες, αλλά για τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ