Πονοκέφαλος η διανομή του... υπόλοιπου μερίσματος: Ποιοι το δικαιούνται -Πως διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια - iefimerida.gr

Πονοκέφαλος η διανομή του... υπόλοιπου μερίσματος: Ποιοι το δικαιούνται -Πως διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Πονοκέφαλος η διανομή του... υπόλοιπου μερίσματος: Ποιοι το δικαιούνται -Πως δια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πονοκέφαλο προκαλεί στη κυβέρνηση η διανομή του μερίσματος, καθώς μετά από το «ξεκαθάρισμα» του τοπίου αναφορικά με τους ένστολους, ο εντοπισμός των υπόλοιπων δικαιούχων αποδεικνύεται πολύ δυσκολότερος των αρχικών εκτιμήσεων.Στην πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών (έχει προγραμματιστεί μια ακόμα στις 7 το απόγευμα), όπου συμμετείχαν ο επικεφαλής του ΣΟΕ Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιάννης Κουτρουμάνης, έγινε αντιληπτό ότι το μόνο σταθερό σημείο αναφοράς είναι τα περίπου 480 εκατ. ευρώ (τα υπόλοιπα πάνε για τους ένστολους), αφού χωρίς τα στοιχεία που αναμένονται από τον ΟΑΕΔ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση του αριθμού των δικαιούχων.

Γι' αυτό, άλλωστε, τα εισοδηματικά όρια είναι ακόμα «θολά», αν και όπως σημειώνει παράγοντας που συμμετέχει αυτών των συσκέψεων, τα σενάρια κινούνται μεταξύ των 7.000 και 10.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος.

Στα κριτήρια θα ληφθεί υπόψιν και η περιουσιακή κατάσταση των δικαιούχων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να τεθεί όριο τετραγωνικών μέτρων. Όσον αφορά, δε, στα εισοδήματα που θα ληφθούν υπ' όψιν, είναι αυτά του 2012, που δηλώθηκαν το 2013.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το ειδικό βοήθημα να χορηγηθεί εφάπαξ στις εξής κατηγορίες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ