Σε ποια χώρα ζουν οι γηραιότεροι ηθοποιοί -Είναι σχεδόν 100 ετών και εξακολουθούν να παίζουν στο θέατρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε ποια χώρα ζουν οι γηραιότεροι ηθοποιοί -Είναι σχεδόν 100 ετών και εξακολουθούν να παίζουν στο θέατρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν πιει το μαγικό «φίλτρο» της νεότητας. Τρεις διάσημοι Ρώσοι ηθοποιοί και ένας σκηνθέτης με έναν αιώνα ζωής ο καθένας τους, αψηφούν το χρόνο και συνεχίζουν να εργάζονται.

Ο Αλεξάντρ Ζέλντιν, ο γηραιότερος ηθοποιός στον κόσμο, πρόσφατα έκλεισε τα 99 του χρόνια και όχι μόνο παίζει απλά, αλλά και χορεύει επί σκηνής.

Ο γηραιός άντρας αποκάλυψε κατά στο πόρταλ Η Ρωσία Τώρα, το μυστικό της αιώνιας νεότητάς του: Δεν καπνίζει, δεν πίνει, τρώει ελάχιστα, δεν υπερφορτώνει τον εαυτό του, δεν συγκρούεται με τους γύρω του, αγαπά τις γυναίκες. «Βρίσκομαι πάντα σε μια ερωτική διάθεση, αυτό με βοηθά να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιούρι Λιουμπίμοφ, ο οποίος πριν λίγο καιρό εκλεισε τα 96, έπαιξε κάποτε σε μια άλλη εξαιρετική κωμωδία του σταλινικού κινηματογράφου, «Οι Κοζάκοι του Κουμπάν», που αναφερόταν στους ευτυχισμένους αγρότες. Το φιλμ γυρίστηκε αμέσως μετά τον πόλεμο, όταν στη χώρα υπήρχε πείνα. Γι' αυτόν όμως ακριβώς το λόγο, η χώρα είχε ανάγκη από μια γιορτινή διάθεση, και ο σκηνοθέτης Πίριεφ της τη χάρισε. Οι αγρότες στην οθόνη κυριολεκτικά ζούσαν μέσα στην αφθονία, όλοι ήταν ευτυχισμένοι, λες και δεν είχε προηγηθεί ο πόλεμος που είχε αφαιρέσει δεκάδες εκατομμύρια ζωές.

Ο Γιούρι Λιουμπίμοφ

Ο Βλαντίμιρ Έτους είναι 91 χρονών. Εξακολουθεί μέχρι τώρα να εργάζεται σε παράσταση του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ και διδάσκει σε θεατρική σχολή. Οι πιο γνωστοί ρόλοι του ήταν στις δημοφιλέστατες σοβιετικές κωμωδίες «Η αιχμάλωτη Καυκάσου» (1966), «12 καρέκλες» (1971), «Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς αλλάζει επάγγελμα» (1973).

Στην ερώτηση, «Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας», ο Έτους απαντά αστειευόμενος: «Πίνω κάθε μέρα κεφίρ (είδος πηχτού ξινόγαλου)».

Ο Αλεξάντρ Ζέλντιν

Ο Βλαντίμιρ Έτους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηθοποιοί ΡΩΣΙΑ μακροζωία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ