Υποχώρησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών -Εκλεισε η συμφωνία για απολύσεις και εργασιακά - iefimerida.gr

Υποχώρησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών -Εκλεισε η συμφωνία για απολύσεις και εργασιακά

Υποχώρησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών -Μια ανάσα από τη συμφωνία με την Τρόικα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πυρετώδεις είναι από το πρωί οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων -όλων των υπουργείων που έχουν εκκρεμότητες- και των τεχνικών κλιμακίων της Τρόικα. «Κλείνουμε» δήλωσε πριν από λίγο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο iefimerida, συμπληρώνοντας ότι αυτό καθίσταται δυνατό επειδή υποχώρησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στα ζητήματα που έμεναν ανοικτά έως σήμερα τα ξημερώματα.

Προς επίρρωση αυτής της εικόνας, υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Εργασίας ανέφερε πριν από λίγο ότι τα «εργασιακά είναι σχεδόν κλεισμένα», υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να κάνει πίσω η ελληνική πλευρά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, από τη στιγμή που κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι είχαν συμφωνήσει στην ενίσχυση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανόν στο τελικό κείμενο του Μνημονίου, να προβλέπεται 6μηνη δοκιμαστική περίοδος του νέου συστήματος. Όσον αφορά στις 3ετίες, ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε ότι θα είναι μειωμένες κατά 50% για τους ανειδίκευτους μακροχρόνια ανέργους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ