Ο γάμος παχαίνει τις γυναίκες - iefimerida.gr

Ο γάμος παχαίνει τις γυναίκες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γυναίκες παίρνουν κατά μέσον όρο δύο κιλά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του γάμου τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όσες έκαναν επί μήνες δίαιτα πριν από την μεγάλη μέρα, παχαίνουν πολύ περισσότερο.

Στη μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 350 νύφες, οι μισές εκ των οποίων έκαναν δίαιτα για να χωρέσουν στο νυφικό των ονείρων τους. Σε μία στις τρεις περιπτώσεις, το αδυνάτισμα είναι παρακινήσει ο αρραβωνιαστικός ή κάποιος συγγενής τους.

Όσες έκαναν δίαιτα, είχαν στόχο να χάσουν κατά μέσον όρο 9 κιλά, πριν από την μεγάλη μέρα.

Όσες από αυτές τα κατάφεραν, πάχυναν κατά μέσον όρο 3,2 κιλά μέσα στο πρώτο εξάμηνο από τον γάμο, ενώ όσες είχαν δεχτεί τη μεγαλύτερη πίεση να αδυνατίσουν πήραν στη συνέχεια 4,5 κιλά -σχεδόν τρεις φορές περισσότερα απ' ό,τι οι νύφες στις οποίες ουδέποτε είχε αναφερθεί το θέμα «δίαιτα».

Κατά μέσον όρο, όλες οι νύφες πήραν 2,1 κιλά μετά τον γάμο τους.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Body Image» επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Flinders, στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι σχετιζόμενες με τον γάμο αλλαγές στο σωματικό βάρος επηρεάζουν σημαντικά την αυτοεικόνα των νεονύμφων.

«Η αύξηση του σωματικού βάρους μετά τον γάμο ίσως είναι αποτέλεσμα πιο χαλαρών διατροφικών συνηθειών και φυσικής δραστηριότητας, αφού οι νεόνυμφοι χάνουν το κίνητρο για να προσέξουν εντατικά τον εαυτό τους» γράφουν οι ερευνητές.

«Εξίσου πιθανό, όμως, είναι να οφείλεται στο ότι αισθάνεται κανείς ότι "τύλιξε" τον άνθρωπό τους και δεν χρειάζεται πλέον να προσέχει την εμφάνισή του» προσθέτουν.

Όποια κι αν είναι η αιτία, η παρούσα μελέτη «είναι η πρώτη προσπάθεια αξιολόγησης του σωματικού βάρους πριν και μετά τον γάμο, για να καθοριστεί εάν η ημέρα του γάμου αποτελεί κίνητρο για την αλλαγή του», προσθέτουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάμος έρευνα γυναίκες αιτία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ