Η ώρα των περικοπών: Εως και 50% οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις - iefimerida.gr

Η ώρα των περικοπών: Εως και 50% οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις

Η ώρα των περικοπών: Εως και 50% οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων αναμένεται να φέρει αναταράξεις αρχικά στους συνταξιούχους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι αναμένεται να δουν μειώσεις που θα φτάσουν ακόμα και το 50%. Την ίδια στιγμή, το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης ξεκινάει τη δημιουργία ατομικών μερίδων των ασφαλισμένων. Τα πρώτα θύματα των μειώσεων στις επικουρικές θα είναι εφοριακοί και τελωνειακοί συνταξιούχοι.

Η δημιουργία των ατομικών μερίδων θα έχει ως αποτέλεσμα οι περικοπές να γίνονται πολύ πιο εύκολα, αφού τα χρήματα δεν θα κόβονται σε ομάδες υπαλλήλων, αλλά ανά ασφαλισμένο. Αυτό σημαίνει πως η σύνταξη θα είναι διαφορετική με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού. Οπως γράφει και η Ελευθεροτυπία, ήδη το Δ.Σ. του Ταμείου έλαβε απόφαση για την περικοπή των ΔΙΒΕΕΤ και ΔΕΤΕ που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ