Guardian: Οι Ελληνες είναι από τους πιο ταλαντούχους φοροφυγάδες στον κόσμο - iefimerida.gr

Guardian: Οι Ελληνες είναι από τους πιο ταλαντούχους φοροφυγάδες στον κόσμο

Guardian: Οι Ελληνες είναι από τους πιο ταλαντούχους φοροφυγάδες στον κόσμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνέπεια με την οποία οι Ελληνες πολίτες εκπληρώνουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, δεν είναι από τα «ταλέντα» που τους αναγνωρίζει ο υπόλοιπος πλανήτης. Το αντίθετο μάλιστα, αφού σύμφωνα με την Guardian, πρόκειται για μερικούς από τους πιο ταλαντούχους φοροφυγάδες στον κόσμο.

Σε άρθρο για τα μαθήματα διαχείρισης θυμού που ακολουθούν οι εφοριακοί στην Ελλάδα, η βρετανική εφημερίδα... στολίζει φορολογούμενους, αλλά και υπουργείο Οικονομικών. «Η υπομονή και η ευγένεια ήταν αξίες που έλειπαν παντελώς από τις επαφές ανάμεσα σε πολίτες και αξιωματούχους που είχαν το καθήκον να αποσπάσουν χρήματα από μερικούς από τους πιο ταλαντούχους φοροφυγάδες του κόσμου», αναφέρει συγκεκριμένα το εν λόγω δημοσίευμα, τονίζοντας πως μέχρι την οικονομική κατάρρευση της χώρας η διαχείριση θυμού ήταν έννοια άγνωστη στο ΥΠΟΙΚ.

Πλέον, σημειώνει o Guardian, η υπομονή και η ευγένεια αντιμετωπίζονται ως βασικές προϋποθέσεις στη δουλειά των εφοριακών που είναι ολοένα και πιο αγχωτική. «Με τις εισφορές να πέφτουν σαν χαστούκια στους απλούς πολίτες, ενώ όσοι είναι πλούσιοι και έχουν διασυνδέσεις παραμένουν ατιμώρητοι, οι εφοριακοί βρέθηκαν εν μέσω της λαϊκής οργής» είναι ένα ακόμη... καρφάκι που «ρίχνει» το δημοσίευμα, εξηγώντας γιατί κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν τα σεμινάρια για τη διαχείριση θυμού, ενώ μέσω τoy Guardian βγήκαν και εκτός των συνόρων τα απίθανα περιστατικά με τους ελεγκτές που εκδιώχθηκαν από χωριά ή τους κυνήγησαν σε νησιά.

Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, τέσσερα χρόνια μετά από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, η φοροδιαφυγή παραμένει η ρίζα του κακού για την επικίνδυνη οικονομική κατάσταση της χώρας. Αν και επισημαίνει πως σημειώθηκε πρόοδος, ο εντοπισμός εκείνων που επιμένουν να φοροδιαφεύγουν είναι ακόμη δύσκολος. «Ιδιαίτερα οι πλούσιοι Ελληνες έχουν γίνει ακόμη πιο ευφυείς στο να αποφεύγουν τους ελέγχους των εφοριακών», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ