Android: αυξάνει τον έλεγχο η Google - iefimerida.gr

Android: αυξάνει τον έλεγχο η Google

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Google ανακοίνωσε ότι αυστηροποιεί τον έλεγχο πάνω στην πλατφόρμα Android. Συγκεκριμένα, οι υπόλοιπες εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα στα κινητά και τα tablets τους πρέπει πλέον να συμφωνήσουν σε έναν όρο χρήσης που αποκαλείται "non-fragmentation clause". Με τον όρο αυτό, παραχωρούν στην Google το δικαίωμα να δίνει την τελική έγκριση για οποιεσδήποτε αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα Android. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης της Google να «κλείσει» τον κώδικα του Honeycomb για όσες εταιρείες δεν έχουν πάρει άδεια από την ίδια για να το χρησιμοποιήσουν για άλλες συσκευές. Αυτή η κίνηση έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής από την προγραμματιστική κοινότητα. Η Google απάντησε ότι ο κώδικας του Honeycomb θα ανοίξει μόνο όταν είναι έτοιμο για άλλες συσκευές.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Android είναι ένα ανοικτού κώδικα λειτουργικό σύστημα για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και tablets, με βάση το Linux. To Android 3.0 που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο προορίζεται κυρίως για tablets αφού υποστηρίζει μεγαλύτερες οθόνες και νέα γραφικά περιβάλλοντα. Η Google όμως αποφάσισε να κλείσει τον κώδικα του Honeycomb με τη δικαιολογία ότι δεν θέλει άλλες εταιρείες να βάλουν ένα λειτουργικό σύστημα, που προορίζεται για tablets, σε smartphones.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Android Google Honeycomb Linux open source κινητά tablets smartphones
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ