«Μπλόκο» σε 2.000 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά -Πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί - iefimerida.gr

«Μπλόκο» σε 2.000 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά -Πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στα χέρια των Διωκτικών Αρχών έπεσε ένα ακόμα μεγάλο φορτίο λαθραίων τσιγάρων εξ Ανατολής, ενισχύοντας τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα μας αποτελεί κεντρικό κόμβο για τη διακίνηση παράνομων καπνικών προς την Ευρώπη, όπου οι φόροι είναι πολύ υψηλότεροι άρα και τα περιθώρια κέρδους των λαθρεμπόρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν και κατάσχεσαν δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Μαλαισία, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, απορρίμματα καουτσούκ. Οι εισαγωγείς, στην προσπάθεια εξαπάτησης των Αρχών, είχαν διοργανώσει τη μεταφορά με τα συγκεκριμένα φορτωτικά έγγραφα και τρίτου εμπορευματοκιβωτίου. Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι και τα δύο εμπορευματοκιβώτια περιείχαν από 998 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών έκαστο, ήτοι 1.996 χαρτοκιβώτια συνολικά ή 19.960.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας RGD.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.550.670,82 ευρώ και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του παραλήπτη, του οποίου τα στοιχεία και η διεύθυνση επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΔΟΕ Πειραιάς λαθραία τσιγάρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ