Το ζευγάρι που θα πήγαινε καθυστερημένο ταξίδι του μέλιτος και άλλες τραγικές ιστορίες επιβατών του μοιραίου boeing - iefimerida.gr

Το ζευγάρι που θα πήγαινε καθυστερημένο ταξίδι του μέλιτος και άλλες τραγικές ιστορίες επιβατών του μοιραίου boeing

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνθρωποι που φοβούνταν να πετάξουν, άλλοι που θα το έκαναν με χαρά, άνθρωποι που καθυστέρησαν αλλά πρόλαβαν την τελευταία στιγμή την πτήση. Ολοι τους επιβιβάστηκαν στο μοιραίο boeing 777 της Μalaysian Airlines από την Κουάλα Λουμπουρ στο Πεκτίνο η οποία γράφεται στην ιστορία ως μια από τις πιο μυστηριώδεις που έγιναν ποτέ. Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο τυχεροί που άλλαξαν γνώμη στο παρά πέντε και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ στο αεροσκάφος, μην γνωρίζοντας, βέβαια, τότε, ότι αυτή η κίνηση θα τους έσωζε τη ζωή. Ή έστω, θα τους γλίτωνε από μια τεράστια περιπέτεια.

«Η πτήση σου δεν είνα το Σάββατο, είναι σήμερα. Βιάσου αγάπη μου»

Ο 51χρονος Φίλιπ Γουντ, όπω σημειώνει η Wall Street Journal, Αμερικανός υπήκοος, πατέρας δύο αγοριών ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Κουάλα Λουμπούρ, στο εκεί παράρτημα της ΙΒΜ της οποίας ήταν συνεργάτης. Διαζευγμένος από την πρώτη του σύζυγο τα τελευταία χρόναι είχε συνάψει σχέση με την 48χρονη σήμερα Σάρα Μπακ την οποία όμως η δουλειά της κρατούσε στο Πεκίνο. Για χάρη εκείνης, άλλωστε, επιβιβάστηκε στη μοιραία πτήση. Ηθελε να την συναντήσει και να την βοηθήσει στις τελευταίες προετοιμασίες για τη μετακόμιση, καθώς εκείνη ετοίμαζε κούτες για την οριστική εγκατάσταση στη Μαλαισία, για να ζήσει απερίσπαστη τον ερωτά της με τον Γουντ. Ο 51χρονος, ο οποίος τώρα βρίσκεται στη λίστα με τους επιβάτες της μοιραίας πτήσης θα μπορούσε να μην είναι. Μέχρι και μερικές ώρες πριν την απογείωση του αεροπλάνου της Malaysian από την Κουάλα Λουμπούρ πίστευε ότι πετά το Σάββατο και όχι την Παρασκευή. Η φίλη του κατάλαβε κάποια στιγμή ότι ο σύντροφός της έκανε λάθος και του έστειλε μήνυμα ότι πετά εκείνο το βράδυ και όχι το επόμενο. «Αμάν», της απάντησε ο Γουντ και πρόσθεσε: «Εχω τρελαθεί. Είμαι τόσο πηγμένος που δεν κατάλαβα ότι ήταν απόψε... Θα έχανα την πτήση μου». «Βιάσου αγάπη μου» του απάντησε εκείνη κανονίζοντας να υπάρχει σοφέρ στο αεροδρόμιο του Πεκίνου για να το μεταφέρει σπίτι της. Ο 51χρονος ετοίμασε άρον άρον τις βαλίτσες του και επιβιβάστηκε στη μοιραία πτήση.

«Τα εισιτήρια άλλαξαν, θα επιβιβαστείτε στην επόμενη πτήση»

Από το Πεκίνο για την Κουάλα Λουμπούρ ξεκίνησαν 24. Δυστυχώς, επέστρεψαν μόνο οι έξι. Οι τυχεροί που τελευταία στιγμή επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροπλάνο που έφυγε λίγη ώρα αργότερα από τη μοιραία πτήση, καθώς ζόυσαν αρκετά μακριά από το Πεκίνο και δεν τους βόλευε καθόλου. Ο λόγος για 24 Κινέζους καλλιτέχνες που ταξίδεψαν όλοι μαζί στη Μαλαισία. Για όλους το ταξίδι της επιστροφής ήταν προγραμματισμένο για την Παρσκευή 7 Μαρτίου του 2014. Με την ίδια πτήση. Ωστόσο, λίγο πριν την αναχώρηση, ο επικεφαλής του ταξιδιού, έδωσε σε έξι καλλιτέχνες τα νεα τους εισιτήρια. Δεν θα έφευγαν με τους υπόλοιπους. Κανείς τους δεν γνώριζε ότι αυτό θα τους έσωζε τη ζωή.

Ο «καθυστερημένος» μήνας του μέλιτος που δεν έγινε ποτέ

Το ζευγάρι από τη Μαλαισία που αναχώρησε από την Κουάλα Λουμπούρ για να πάει καθυστερημένο ταξίδι του μέλιτος θα μπορούσε να μην είχε επιβαστεί στη μοιραία πτήση για χίλιους δύο λόγους. Καταρχάς θα μπορούσε να είχε πάει ταξίδι του μέλιτος αμέσως μετά το γάμο του. Αλλά δεν πήγαν. Οταν αποφάσισαν να πάνε η πρώτη τους επιλογή ήταν τα Cameron Highlands, ένα ορεινό θέρετρο στην Μαλαισία με καταπράσινους λόφους. Η Νόρλι, όμως αρρώστησε και τα σχέδιά τους άλλαξαν. Επέλεξαν το Πεκίνο. Στη συνέχεια έμεινε έγκυος και ήρθαν οι ενδοιασμοί για το αν θα έπρεπε τελικά να ταξιδέψει ή όχι. Ο γυναικολόγος της την διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και την άφησε να πάει. Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα απέβαλε. Η στενοχώρια του ζευγαριού ήταν μεγάλη, ωστόσο, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Πεκίνο θεωρώντας ότι θα τους κάνει καλό. Και φθάνει η Παρασκευή. Ετοιμάζονται, επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο του πατέρα της Νόρλι και ξεκινούν για το αεροδρόμιο. Στη διαδρομή χάνονται. Μια λάθος στροφή τους έβγαλε εντελώς εκτός πορείας. Δεν προλάβαιναν, θα έχαναν την πτήση. Ομως, ο πατέρας της Μαλαισιανής επιτάχυνε και το ζευγάρι πρόλαβε την πτήση στο παρά πέντε. Κανείς από τους δυο τους δεν είχε ταξιδέψει ξανά με αεροπλάνο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ