Ερχεται το Vouliwatch: Ελεγχος και πίεση από τους πολίτες σε βουλευτές και ευρωβουλευτές - iefimerida.gr

Ερχεται το Vouliwatch: Ελεγχος και πίεση από τους πολίτες σε βουλευτές και ευρωβουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To “VouliWatch” είναι η πρώτη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα που θα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί, να δει πως λειτουργεί η νομοθετική εξουσία, να επικοινωνήσει, να αξιολογήσει και να ελέγξει βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Με μότο «Δυναμώνουμε τη Δημοκρατία», η πλατφόρμα θα λειτουργεί στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.vouliwatch.gr/index.html, ενώ έχει και σελίδα στο facebook. Προς το παρόν η πλατφόρμα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία (beta), αλλά σύμφωνα με τους ιθύνοντες, θα λειτουργεί κανονικά από την Κυριακή.

Ερχεται το Vouliwatch: Ελεγχος και πίεση από τους πολίτες σε βουλευτές και ευρωβουλευτές  | iefimerida.gr 0


Γράφει το σχετικό σημείωμα του Vouliwatch: «Μέσω του Vouliwatch ως πολίτης μπορείς να δυναμώσεις τη φωνή σου, να πιέσεις για περισσότερη διαφάνεια, να καταθέσεις προτάσεις, να ενημερωθείς για θέματα γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος ή προβλήματα της εκλογικής σου περιφέρειας, να απευθυνθείς χωρίς διαμεσολάβηση σε βουλευτές και - γιατί όχι - να δεις την ερώτησή σου να φθάνει στην Βουλή ως μέσο ελέγχου.

Ερχεται το Vouliwatch: Ελεγχος και πίεση από τους πολίτες σε βουλευτές και ευρωβουλευτές  | iefimerida.gr 1


Από την άλλη πλευρά, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι (βουλευτές και ευρωβουλευτές) θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να απαντούν ευθέως στους πολίτες, να ενημερώνονται για ειδικότερα ζητήματα, να προβάλλουν το νομοθετικό τους έργο και να αξιολογούνται για τις επιδόσεις τους στην κοινοβουλευτική και δημοκρατική διαδικασία.
Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ