Βλέπουν αεροπειρατεία: Γιατί ψάχνουν τώρα το μοιραίο Boeing στα νησιά Ανταμάν - iefimerida.gr

Βλέπουν αεροπειρατεία: Γιατί ψάχνουν τώρα το μοιραίο Boeing στα νησιά Ανταμάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεναρίων συνέχεια για την τύχη του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines και των 239 επιβαινόντων του, αφού σήμερα έρχεται στο φως της δημοσιότητας η πληροφορία πως ενδείξεις σε στρατιωτικά ραντάρ δείχνουν -πιθανώς- το αεροσκάφος της Malaysia Airlines να πετά απέναντι από τη χερσόνησο Μαλάι προς τις Νήσους Ανταμαν, γεγονός που ενισχύει τη θεωρία περί αεροπειρατείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις έρευνες, αναφέρει πως ένα άγνωστο αεροσκάφος, το οποίο οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι η πτήση ΜΗ370, ακολουθούσε μία πορεία μεταξύ σημείων αναφοράς πλοήγησης -υποδηλώνοντας ότι βρισκόταν υπό τον έλεγχο ατόμου με αεροναυτική εκπαίδευση-, όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά από στρατιωτικό ραντάρ, έξω από τη βορειοδυτική ακτή της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα αεροσκάφος αγνώστου ταυτότητας, που εκτιμάται πως είναι η πτήση 370, πετούσε σε συντεταγμένες γνωστές σε πιλότους διεθνών πτήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι ο πιλότος του σκάφους γνώριζε πολύ καλά που έπρεπε να πάει.

Τι έδειξε το στρατιωτικό ραντάρ

Ειδικότερα, στρατιωτικό ραντάρ εντόπισε την πτήση MH370 στα 35.000 πόδια, περίπου 90 μίλα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαισίας, με κατεύθυνση προς το Βιετνάμ στις 1.21 (τοπική ώρα) σε έναν εναέριο δρόμο που ονομάζεται «Ιγκάρι».

Μετά, το αεροπλάνο έστριψε απότομα προς τα δυτικά προς έναν άλλο εναέριο διάδρομο που ονομάζεται «Βάμπι», βρίσκεται βορειοανατολικά της ινδονησιακής επαρχίας του Άτσεχ, έναν διάδρομο που ακολουθούν τα αεροπλάνα που κατευθύνονται προς τη Μέση Ανατολή.

Από εκεί, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των ραντάρ, το αεροπλάνο πέταξε προς έναν διάδρομο με το όνομα «Γκίβαλ», νότια των Πουκέ της Ταϋλάνδης. Τελευταία φορά εντοπίστηκε στον αεροδιαδρόμο «Ίγρκεξ», πάνω από τα νησιά Άνταμαν που τα αεροπλάνα ακολουθούν όταν κατευθύνονται προς την Ευρώπη.

Ενισχύεται το σενάριο της αεροπειρατείας

Μία τρίτη πηγή υποστηρίζεται πως πλέον οι ειδικοί εξετάζουν όλο και περισσότερο τη θεωρία ότι κάποιος που ήξερε να πιλοτάρει κατηύθυνε την πτήση με τους 239 επιβάτες χιλιάδες χιλιόμετρα εκτός της καθορισμένης πορείας από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η περίπτωση μίας δολιοφθοράς με αεροπειρατεία παραμένει στο τραπέζι», είπε η πηγή, ο οποίος είναι ανώτατος αξιωματούχος της μαλαισιανής αστυνομίας.

Αυτό το σενάριο ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τη θεωρία πως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ ότι οι δύο αναμεταδότες του αεροπλάνου έκλεισαν συστηματικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ατύχημα ή λάθος χειρισμό, αλλά κάτι που έγινε επίτηδες.

Πού βρίσκονται τα νησιά Ανταμάν

Τα νησιά Ανταμάν είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στον Κόλπο της Βεγγάλης μεταξύ της Ινδίας, στα δυτικά, και της Βιρμανίας στα βόρεια και ανατολικά. Τα περισσότερα ανήκουν στην Ινδία, ενώ ένας μικρός αριθμός στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους, συμπεριλαμβανομένων των νήσων Κόκο, ανήκουν στη Βιρμανία.

Η Θάλασσα Ανταμάν (αγγλικά Andaman Sea) είναι θάλασσα νοτιοανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης, νότια της Μιανμάρ (ή Βιρμανία), δυτικά της Ταϊλάνδης και στα ανατολικά βρίσκονται τα νησιά Ανταμάν που ανήκουν στην Ινδία. Η θάλασσα αυτή αποτελεί τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

Στα νοτιοανατολικά νοητά της σύνορα η Θάλασσα Ανταμάν στενεύει και σχηματίζονται τα Στενά της Μαλάκα, που διαχωρίζουν τη Μαλαϊκή Χερσόνησο από το ινδονησιακό νησί της Σουμάτρας. Ο Διεθνής Υδρογραφικός Οργανισμός ορίζει τα όρια της Θάλασσας Ανταμάν

Το μέσο βάθος της θάλασσας είναι περίπου 1.000 μέτρα. Τα βόρεια και ανατολικά τμήματα είναι πιο ρηχά από 180 μ. εξαιτίας της ιλύος του ποταμού Ιραουάντι της Μιανμάρ. Αυτός ο μεγάλος ποταμός χύνεται μέσα στη θάλασσα στο βόρειο τμήμα της, έχοντας διασχίσει προηγουμένως τη Μιανμάρ.

Οι δυτικές και κεντρικές περιοχές έχουν 900-3.000 μέτρα βάθος. Λιγότερο από ένα 5% της Θάλασσας Ανταμάν έχει βάθος μεγαλύτερο από 3.000 μέτρα και σε ένα σύστημα υποθαλάσσιων κοιλάδων, ανατολικά της ράχης των νησιών Ανταμάν-Νικομπάρ το βάθος ξεπερνά τα 4.000 μέτρα. Ο πυθμένας της θάλασσας καλύπτεται από βότσαλα, χαλίκια και άμμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ