Δείτε σε 2,30 λεπτά πώς θα μεταμορφωθεί το Ελληνικό: Πράσινο, πολυτέλεια, πολιτισμός, η ζωή εντελώς αλλιώς [βίντεο] - iefimerida.gr

Δείτε σε 2,30 λεπτά πώς θα μεταμορφωθεί το Ελληνικό: Πράσινο, πολυτέλεια, πολιτισμός, η ζωή εντελώς αλλιώς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βίντεο που εκκινεί με γενικές εικόνες της Αθήνας και αναφορές στις δυνατότητές και στον πλούτο της, ανακοινώνει, μέσα από μια σειρά φωτοαπεικονίσεων του μέλλοντος, πως η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη.


Το σχέδιο που υπόσχεται να αλλάξει την εικόνα της Αθήνας και να εκτοξεύσει τις μετοχές της στον τουριστικό κλάδο, είναι της Lamda Development, αλλά φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα γκουρού Σερ Νόρμαν Φόστερ που κυριαρχεί σε μεγάλα έργα ανά τον κόσμο με βασικά υλικά το γυαλί, το ατσάλι και το φως. Εχει, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό στο Ελληνικό που διαθέτει φως, πρόσβαση στη θάλασσα και είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το Χάιντ Πάρκ του Λονδίνου.

Η ανάπλαση του Ελληνικού θα ωφελήσει την τοπική και εθνική οικονομία προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια πάνω από 7 δις, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Το πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκου έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ. -ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως-, υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, όλα ανοιχτά για το κοινό, καθώς και τουριστικές υποδομές, δημιουργώντας έτσι έναν προορισμό που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα.

Εκτιμάται πως άμεσα θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας από το έργο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ