Ποια είναι η κρυφή επιδημία που μαστίζει τους ομοφυλόφιλους; Οχι αυτή που νομίζετε - iefimerida.gr

Ποια είναι η κρυφή επιδημία που μαστίζει τους ομοφυλόφιλους; Οχι αυτή που νομίζετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To 42% από όλους όσους υποφέρουν από αυτό και παλεύουν να το ξεπεράσουν είναι gay και bisexual σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα. Χωρίς να υπάρχει κάποιο φάρμακο.

Οι ομοφυλόφιλοι έχουν τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν τα συμπτώματα της ασθένειας που πλέον έχει εξελιχθεί σε επιδημία, σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους. Με ένα 15% από αυτούς να έχουν δώσει ή να δίνουν ή να μη γνωρίζουν πως να το κάνουν, τη μάχη τους όπως αναφέρει το salon.com. Σε μια ασθένεια που σπάνια συνδέεται με το αντρικό φύλο, δεν έχει φαρμακευτική θεραπεία και έχει άμεση σχέση με την καταπιεσμένη καθημερινότητα και σεξουαλικότητα, τα συναισθήματα ντροπής και ενοχής, όπως και με το AIDS.

Διεκδικώντας το "στέμα" μιας από τις πιο επικίνδυνες ψυχολογικές διαταραχές. Tη διατροφική διαταραχή. Το κυνήγι αποδοχής μέσω της σωματικής υπεροχής στα πλαίσια μιας κοινωνίας που κατακρίνει την ομοφυλοφιλία, αλλά αποθεώνει τη σωματική ανωτερότητα είναι ένας παράγοντας. Η κρίση και η τρομομυθολογία του AIDS με τις πιθανές σωματικές παραμορφώσεις ειδικά στα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του και η προσπάθεια της απόδειξης της υγείας σου, ένας δεύτερος και εξ' ίσου σημαντικός. Με αποτέλεσμα την ανορεξία και τη βουλιμία.

Δεν είναι μάλλον τυχαίο πως οι ομοφυλόφιλοι που εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα διατροφικών διαταραχών είναι αυτοί που βρίσκονται σε μια σταθερή συναισθηματική σχέση, μαζί με έναν σύντροφο, έχοντας δαμάσει το σωματικό στρες της επιβίωσης μέσω της εικόνας τους. Μέσω της ψυχαναγκαστικής ιδέας του ότι για να αγαπηθείς και να γίνεις αποδεκτός, πρέπει να μεταμορφωθείς σε Άδωνι ακόμα και αν χρειαστεί να βιάσεις τον εαυτό σου και την υγεία σου όπως αναφέρει στο άρθρο ο ψυχοθεραπευτής Τσέις Μπάνιστερ που ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές.

Επειδή όμως, πέρα από την ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή δεν υπάρχει και η κοινωνική πίεση θα συνεχίσει να υπάρχει, μήπως είναι καιρός, αντιστρέφοντας τον τίτλο μιας γνωστής ταινίας που λέγεται "Αγάπα με αν τολμάς" να σκεφτούμε τη λογική του «Αγάπησε τον εαυτό σου όπως είναι, αν τολμάς"; Για να επανεφευρεθεί η χαρά, με σωστούς όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ