Οι Ευρωπαίοι ασπρίζουν όλο και περισσότερο εδώ και 5000 χρόνια - iefimerida.gr

Οι Ευρωπαίοι ασπρίζουν όλο και περισσότερο εδώ και 5000 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξελικτική διαδικασία μας άλλαξε κυριολεκτικά το χρώμα λένε οι επιστήμονες συγκρίνοντας το DNA αρχαίων σκελετών με το δέρμα του σύγχρονου ανθρώπου. Φταίει ο ήλιος ή το σεξ;

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Μ. Βρετανίας μετά από μελέτες γενετιστών δεν αφήνουν καμία αμφιβολία αλλά δημιουργούν ένα μεγάλο ερώτημα. Κι αυτό επειδή στην εξελικτική διαδικασία ο φαινότυπος του σκούρου χρώματος κυριαρχούσε για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Για κάποιους από τους επιστήμονες η πιο λογική εξήγηση είναι η προσαρμογή του DNA σε έκθεση μειωμένης ηλιακής ακτινοβολίας ειδικά στα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη. Με το δέρμα σταδιακά να γίνεται πιο λευκό, επομένως και πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV προκειμένου να παραχθεί περισσότερη βιταμίνη D ακόμα και με λιγότερο ηλιακό φως. Για κάποιους άλλους η παραπάνω θεωρία δεν εξηγεί τις αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών και των οφθαλμών, και προσεγγίζουν τη λύση του μυστηρίου της "λεύκανσης" σαν μια διαδικασία που συνέβη σταδιακά με άξονα τις σεξουαλικές επιλογές και προτιμήσεις κι όχι το φυσικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεξ ευρώπη DNA Ήλιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ