O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] - iefimerida.gr

O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες]

O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για όλους τους ο χρόνος σταμάτησε την Παρασκευή. Οταν άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση πως η πτήση MH370 είχε χαθεί από τα ραντάρ. Και από τότε, μάταια, περιμένουν ένα νέο για το τι συνέβη στους δικούς τους ανθρώπους. Είναι οι συγγενείς των 239 ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη κανένα ίχνος.

Από εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι έχουν κατακλύσει την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου του Πεκίνου, που ήταν ο προορισμός του αεροσκάφους. Κανείς δεν μπορεί να τους δώσει σαφείς απαντήσεις για πού βρίσκεται το Boeing ή το τι συνέβη στους δικούς τους ανθρώπους. Και το μόνο που ακούν είναι αντικρουόμενες πληροφορίες που απλώς βαθαίνουν τον πόνο τους.

O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 0
O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ηδη, όταν πέρασαν οι πρώτες 30 ώρες, η Malaysia Airlines προσπάθησε να τους προετοιμάσει. Τους ενημέρωσε πως πρέπει να φοβούνται το χειρότερο. Αλλά πώς προετοιμάζεται κανείς για αυτό; Στο αεροπλάνο υπήρχαν ταξιδιώτες κάθε ηλικίας. Ερωτευμένοι νεαροί, ηλικιωμένα ζευγάρια, επιχειρηματίες, μικρά παιδιά.

Ανάμεσά τους δύο νεαροί Γάλλοι. Η 17χρονη Αντριέν Βατερλό και ο 18χρονος Ζάο Γιαν. Γνωρίστηκαν στο γαλλικό σχολείο του Πεκίνου και ερωτεύτηκαν. Δύο άλλοι επιβάτες με το ίδιο επίθετο, η 52χρονη Λορένς και η 14χρονη Αμπρέ θεωρείται πως ήταν η μητέρα και η αδερφή της κοπέλας.


Δεν βρίσκονταν όλοι οι συγγενείς στο Πεκίνο. Στη Μαλαισία, ο Χαμίντ Ραμλάν έδειχνε φωτογραφίες της 34χρονης κόρης του, Νορλιακμάρ και του συζύγου της, Ραζαχάν Ζαμανί, που ταξίδευαν μαζί. Οι συγγενείς της έμαθαν πως ήταν στη μοιραία πτήση από την τελευταία της ανάρτηση στο Facebook. Είχαν προγραμματίσει το ταξίδι για να ξεχαστούν μετά από την αποβολή που είχε κάνει η γυναίκα. Ακόμη οι συγγενείς τους ελπίζουν πως τα «μαύρα» σενάρια θα διαψευστούν.

O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 2
O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 3
O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Αλλού, ο Κρίσμαν Σίρεγκαρ έδειχνε φωτογραφίες του γιου του, Φίρμαν, με τη στολή της αποφοίτησης.

Ενα ζευγάρι, οι Καναδοί Μουκτές Μουκέρτζι και Μπάι Ξιάομο χάθηκαν ενώ επέστρεφαν στο πατρικό τους, στο Πεκίνο. Από τη λίστα επιβατών προκύπτει πως τα δύο τους παιδιά δεν ήταν μαζί τους.


Οι δραματικές ιστορίες δεν έχουν τέλος. Οι τρεις Αμερικανοί που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο 51χρονος Φίλιπ Γουντ, στέλεχος της IBM που εργαζόταν στην Κουάλα Λουμπούρ, μαζί με τα δύο του παιδιά, τον δύο ετών Λίο Μενγκ και την 4χρονη Νικόλ Μενγκ. Στο Ντάλας ο αδερφός του, Τζέιμς, ακόμη περιμένει να μάθει νέα παρακολουθώντας διαρκώς τα δελτία στην τηλεόραση.


Περισσότεροι από 20 Κινέζοι καλλιτέχνες και οι συγγενείς τους, που επέστρεφαν από ένα πρόγραμμα ανταλλαγής στην Κουάλα Λουμπούρ, επίσης είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους. Ενας άνδρας στο Πεκίνο περιμένει να μάθει τι απέγιναν οι γονείς του, οι συγγενείς δύο ζευγαριών στην Αυστραλία -των Ρόντνεϊ και Μέρι Μπάροους και τον Κάθριν και Ρόμπερτ Λότον- που ταξίδευαν μαζί επίσης ψάχνουν μανιωδώες μία πληροφορία.

«Ηταν ενθουσιασμένοι. Ελεγαν πως αυτό το ταξίδι θα είναι η αρχή για μία νέα σελίδα στη ζωή τους», δηλώνει μία γειτόνισά τους. Μία νέα αρχή ήθελε να κάνει και ο Πολ Γουικς. Μπήκε στο αεροπλάνο για να πάει στη Μογγολία, όπου θα εργαζόταν σαν μηχανολόγος μηχανικός, που ήταν η δουλειά των ονείρων του. Εγινε όμως ο εφιάλτης για τον ίδιο, αλλά και τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του, που αναρωτιούνται πότε θα τηλεφωνήσει ο μπαμπάς».

O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 5
O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 6
O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 7
O πλανήτης κλαίει για τις 239 ψυχές που χάθηκαν με το εξαφανισμένο Boeing [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ