Ασκήσεις επί χάρτου στην Κουμουνδούρου για την άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής: Σε δύο στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ασκήσεις επί χάρτου στην Κουμουνδούρου για την άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής: Σε δύο στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο ραντεβού δίνουν αύριο στις 12 το μεσημέρι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος να λάβει την τελική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσουν αναφορικά με την άρση ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής.Η Κουμουνδούρου είναι «χωρισμένη» στα δύο για το συγκεκριμένο ζήτημα και από την τελευταία κιόλας συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ,την περασμένη εβδομάδα, οι δύο πλευρές έδειξαν τα «δόντια» τους.

Τα δύο στρατόπεδα

Σε πρώτο πλάνο, η εισήγηση της πλειοψηφίας που φτάνει στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ συμπυκνώνεται στο να ψηφίσουν «υπέρ» των ασυλιών για τους εννέα, δεδομένου ότι «η θετική ψήφος θα διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης».

Στον αντίποδα, σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις διατηρούν στελέχη του κόμματος όπως το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Ηρακλειώτης βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης που δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών» για τρεις βουλευτές των οποίων ζητείται η ασυλία καθώς δεν έχει πειστεί για τα προσκομισθέντα στοιχεία σε βάρος τους.

Με ορίζοντα την αυριανή συζήτηση βουλευτής του κόμματος είπε στo iefimerida.gr ότι αναμένεται να διατυπωθούν «λελογισμένες διαφοροποιήσεις», εκφράζοντας εκ νέου την αντίρρησή του καθώς όπως είπε «δεν πρέπει να πάμε με αντιδημοκρατικές διαδικασίες να καταργήσουμε το φασισμό».

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση αναμένεται αύριο με κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως « πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ