Wall Street Journal: H Oυκρανία είναι θύμα της αποτυχημένης πολιτικής του Ομπάμα - iefimerida.gr

Wall Street Journal: H Oυκρανία είναι θύμα της αποτυχημένης πολιτικής του Ομπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του Λευκού Οίκου προκάλεσε δημοσίευμα της Wall Street Journal με υποδείξεις προς τον Μπάρακ Ομπάμα για το πώς πρέπει να χειριστεί το ζήτημα της «επιθετικής πρόκλησης της Ρωσίας» στην Ουκρανία.
Η εφημερίδα σε άρθρο της ισχυρίζεται ότι «η Ουκρανία είναι θύμα της αποτυχίας του κ. Ομπάμα να υλοποιήσει την κόκκινη γραμμή του για τη Συρία». «Υπερβολές » ήταν το σχόλιο για το δημοσίευμα ανώτατου αξιωματούχου του Λευκού Οίκου
Η εφημερίδα, καλεί τον αμερικανό πρόεδρο να λάβει τα ακόλουθα πέντε μέτρα:
1. Η Ρωσία να αποβληθεί από τους G-8 και τους G-20 και από όλες τις διεθνείς διασκέψεις. Να δεσμευθούν οι καταθέσεις των ρώσων κλεπτοκρατών στο εξωτερικό.
2. Να κλείσουν οι πρεσβείες όλων των δημοκρατικών χωρών στη Μόσχα και ο ΟΗΕ να αποπέμψει τη Ρωσία από μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
3. Η Ουκρανία να γίνει ευθύς αμέσως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
4. Δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εγκατασταθούν στη δυτική Ουκρανία, με έγκριση της Ουκρανίας.
Όταν ο κ. Πουτιν λέει ότι προστατεύει τους ρωσόφιλους της ανατολικής Ουκρανίας το ΝΑΤΟ απαντά ότι προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα των Ουκρανών και των άλλων Ευρωπαίων.
5. Να περικυκλωθεί το Καλίνινγκραντ από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Το Καλίνινγκραντ είναι ρωσικός θύλακας στη Βαλτική, με την Πολωνία στο νότο του και την Λιθουανία στον βορρά και στα ανατολικά του.
Οι υποδείξεις της εφημερίδας προς τον Μπαράκ Ομπαμα προκάλεσαν αντιδράσεις. Ακόμη και πρόσωπα του ακροδεξιού Tea Party και νεοσυντηρητικοί στο Κογκρέσο τις χαρακτήρισαν αρνητικά και τόνισαν ότι από πρακτικής πλευράς είναι ανεφάρμοστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Wall Street Journal ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ