Αυτή είναι η μαγική βίλα του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα -Στο σφυρί αντί 1,1 εκατ. ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η μαγική βίλα του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα -Στο σφυρί αντί 1,1 εκατ. ευρώ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 20 άτομα, Ελληνες και Γάλλοι επιχειρηματίες αλλά και εφοπλιστές, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν κάποια σχέση με την τέχνη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της εξοχικής βίλας στην Αίγινα (περιοχή Πλακάκια) του σπουδαίου εικαστικού Γιάννη Μόραλη. Την ίδια ώρα, ο δήμος του νησιού δίνει μάχη για να μπορέσει το σπίτι του ζωγράφου να περιέλθει στα χέρια του έτσι ώστε να μετατραπεί σε μουσείο.

Το σπίτι του σπουδαίου ζωγράφου, ένα έργο τέχνης από μόνο του, δημιουργία του σπουδαίου αρχιτέκτονα Αρη Κωνσταντινίδη, που βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης το 1,1 εκατ. ευρώ (όπως αναφέρει η αγγελία του μεσιτικού γραφείου σύμφωνα με την Espresso), αποτελείται από δύο οικήματα συνολικού εμβαδού 500 τετραγωνικών μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ένα πυκνόφυτο οικόπεδο 1,5 στρέμματος, δίπλα στη θάλασσα. Και τα δύο διαθέτουν σαλόνια, κουζίνες, λουτρά και ενιαίους χώρους με μεγάλο ύψος. Μάλιστα, στο ατελιέ του μεγάλου ζωγράφου βρίσκονται ακόμη τα πινέλα του και οι μισοτελειωμένοι καμβάδες.

Κάτοικοι, φορείς του νησιού, αλλά και ο δήμαρχος της Αίγινας προσπαθούν να αποτρέψουν την πώληση του σπιτιού. Μάλιστα, ο τελευταίος έστειλε και σχετική επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο αγοράς του σπιτιού από το υπουργείο, σε συνεργασία με το δήμο Αίγινας, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού, εκθέσεων και παρουσίασης, μελέτης και ανάδειξης του έργου του Γιάννη Μόραλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ