Παταγώδης η αποτυχία των ρυθμίσεων οφειλών -Δραματική επιστολή των εμπόρων για τα κατασχετήρια του ΟΑΕΕ - iefimerida.gr

Παταγώδης η αποτυχία των ρυθμίσεων οφειλών -Δραματική επιστολή των εμπόρων για τα κατασχετήρια του ΟΑΕΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αντιμέτωπο με μια ακόμα «τρύπα» βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα επίσημα στοιχεία έως το τέλος Ιανουαρίου, δείχνουν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών έναντι των ρυθμίσεων παλιών και νέων οφειλών είναι απογοητευτική.

Αν και το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεπέρασαν τα 62 δισ ευρώ, στις ρυθμίσεις έχουν υπαχθεί μόλις 192.116 οφειλέτες με χρέη 1,5 δισ ευρώ, ενώ οι εισπράξεις μόλις και μετά βίας φτάνουν στα 304,7 εκατ. ευρώ! Για να αντιληφθεί κανείς το... πατατράκ, αρκεί να αναφέρει ότι μόνο από τη «ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας» (οφειλές έως 31/12/2012) το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει 2,739 δισ ευρώ σε βάθος 4ετίας!!!!

Αποτυγχάνοντας να πείσουν τους οφειλέτες να υπαχθούν στις ρυθμίσεις, τόσο οι εφορίες όσο και τα Ταμεία αντί να εξετάσουν τροποποιήσεις- βελτιώσεις στους όρους υπαγωγής, πιέζουν ασφυκτικά επιχειρήσεις, επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους, κραδαίνοντας τον πέλεκυ των κατασχέσεων. Ήδη έχοντας δεχθεί τις... παρατηρήσεις της Τρόικας για καθυστερήσεις, το ΙΚΑ ετοιμάζεται για μπαράζ κατασχέσεων με βάση εκκρεμείς εντολές, ενώ ανάλογη στάση θα κρατήσει το ΟΑΕΕ. Με φόντο το κίνδυνο χιλιάδων "λουκέτων", η ΕΣΕΕ ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

«...Ως γνωστόν τα Ταμεία αποστέλλουν σωρηδόν προς τους υπόχρεους και ασφαλισμένους ανά την επικράτεια επιστολές, με τις οποίες ζητούν από αυτούς να ενταχθούν αμέσως σε ρυθμίσεις, αλλιώς θα προχωρήσουν σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις. Η αποστολή των συγκεκριμένων επιστολών έχει ξεσηκώσει δικαιολογημένα θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και σίγουρα δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά, λίγο πριν το Πάσχα", αναφέρει στην επιστολή του προς τον ΟΑΕΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, επισημαίνοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που ο επιχειρηματίας, εξ' ανάγκης και μόνο ιεραρχεί τις προτεραιότητές του, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ συνεχίζουν να «διώχνουν» αυτόν που τα βάζει στην πρώτη θέση, απαιτώντας προκαταβολές και ποσά δόσεων εκτός πραγματικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ