Ομπάμα και Μέρκελ ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία - iefimerida.gr

Ομπάμα και Μέρκελ ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία συμφώνησαν «για την αναγκαιότητα η Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της, να επιτρέψει την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών και επιθεωρητών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία και να υποστηρίξει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές τον Μάιο».

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε η αναγκαιότητα η Ρωσία να δεχθεί σύντομα τον σχηματισμό μιας ομάδας επαφής η οποία θα διεξάγει διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την ανησυχία τους μπροστά στην προφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία με την στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ