Ηλεκτρονικό «μάτι» θα ελέγχει τα πόθεν έσχες: Τι αλλάζει στις υποβολές δηλώσεων - iefimerida.gr

Ηλεκτρονικό «μάτι» θα ελέγχει τα πόθεν έσχες: Τι αλλάζει στις υποβολές δηλώσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλεται από το 2015 το Πόθεν Έσχες όλων των υπόχρεων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προχωρούν στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού κόμβου μέσω του οποίου θα γίνεται εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Πόθεν Έσχες από όλους τους υπόχρεους.


Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων το νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής του Πόθεν Έσχες θα προβλέπει:

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «το νέο αυτό ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα πρόκειται να αντικαταστήσει τις χειρόγραφες διαδικασίες υποβολής, επεξεργασίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, εγκαθιστώντας μία σύγχρονη πληροφοριακή υποδομή παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς όλους τους εμπλεκομένους (φορείς της Δημόσιας Διοίκησης και πολίτες- υποχρέους).

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών αυτών στοχεύει στην ενιαία αντιμετώπιση και τον διαχρονικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης και ως εκ τούτου είναι σημαντική για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ