Ο Σαμαράς βλέπει Μέρκελ και Τιμοσένκο -Τι φοβάται η Ελλάδα για την Ουκρανία - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς βλέπει Μέρκελ και Τιμοσένκο -Τι φοβάται η Ελλάδα για την Ουκρανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον απόηχο της κρίσης στην Ουκρανία, διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται στο Δουβλίνο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντήσει εκεί και την Γιούλια Τιμοσένκο.Ο κ. Σαμαράς έφθασε χθες το βράδυ στο Δουβλίνο, από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής και είχε συνάντηση και με το νέο Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντζι.Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει, σήμερα, στο συνέδριο του ΕΛΚ και θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα για την προεδρία του Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, καθώς μάλιστα είναι ο ένας από τους τρεις που τον πρότειναν.

Ο κ. Σαμαράς θα επισημάνει τον θετικό ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup για να ξεπεραστεί η κρίση της Ευρωζώνης. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην κατάσταση στην χώρα μας και θα επισημάνει ότι στο εξής τόσο στην χώρα μας, όσο και συνολικότερα στην Ευρωζώνη, πρέπει να ενισχυθεί με αποφασιστικότητα η οικονομία της Ανάπτυξης, παράλληλα με την δημοσιονομική πειθαρχία και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ελλάδα και Ουκρανία
Πριν το Δουβλίνο ο κ. Σαμαράς ήταν στις Βρυξέλλες, για την Σύνοδο Κορυφής που συνεκλήθη εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία και την περαιτέρω στάση της έναντι της Ρωσίας. Στην παρέμβασή του ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει τον διαμεσολαβητικό και κατευναστικό της ρόλο και τάχθηκε υπέρ της αποκλιμάκωσης της κρίσης, μέσω της διπλωματικής οδού. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η χώρα μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στην περιοχή της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία ζουν πολλές χιλιάδες ομογενείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ