Δισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίσουν στον στρατό των ΗΠΑ, οι αποκαλύψεις Σνόουντεν - iefimerida.gr

Δισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίσουν στον στρατό των ΗΠΑ, οι αποκαλύψεις Σνόουντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίσουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι αποκαλύψεις που έγιναν από τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Την εκτίμηση αυτή έκανε, μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, ο πρόεδρος του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ. Οπως δήλωσε, «η μεγάλη πλειονότητα» των χιλιάδων ντοκουμέντων που πήρε ο Σνόουντεν δεν έχουν σχέση με την εσωτερική επιτήρηση, αλλά αφορούν στρατιωτικές επιχειρήσεις, δυνατότητες, τακτικές και διαδικασίες.

Δήλωσε, επίσης, πως μια ομάδα η οποία εργάζεται ήδη, θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια για να διαπιστώσει τι έχει πάρει ο Σνόουντεν, σε τι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτά που έχει πάρει και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετριασθούν οι επιπτώσεις.


«Αυτό είναι το μέγεθος αυτής της πρόκλησης. Και υποψιάζομαι ότι θα χρειαστούν δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεπεράσουμε την απώλεια ασφάλειας που υποστήκαμε» δήλωσε ο Ντέμπσεϊ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ αποκαλύψεις Σνόουντεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ