Τι λέει η Εθνική Τράπεζα για τις κεφαλαιακές ανάγκες και τα stress tests - iefimerida.gr

Τι λέει η Εθνική Τράπεζα για τις κεφαλαιακές ανάγκες και τα stress tests

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χρήματα που απαιτούνται για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα αποτελέσματα των λεγόμενων stress tests.


Η Εθνική Τράπεζα, αναφορικά με τις δυνητικές ζημίες του εγχώριου χαρτοφυλακίου δανείων, ανακοινώνει ότι τοποθετείται σε καλύτερη θέση σε σχέση με την αγορά.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό», επισημαίνει η Εθνική Τράπεζα, «να τονιστεί ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον Όμιλο της Εθνικής και ανέρχονται σε €2,183 εκατ., προκύπτουν ουσιαστικά από την Finansbank βάσει όμως μιας εξαιρετικά δυσμενούς άσκησης προσομοίωσης (stress test) που έχει συμπεριληφθεί στο βασικό σενάριο της άσκησης (baseline)».

«Σύμφωνα με τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι τις 15 Απριλίου 2014 η Εθνική θα καταθέσει σχέδιο κεφαλαιακών ενεργειών που θα υλοποιηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Το σχέδιο αυτό θα καλύπτει τις κεφαλαιακές της ανάγκες χωρίς Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου» τονίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ