Καφέ για ποδηλάτες: Η νέα υπερ-κομψή μόδα που σαρώνει στην Ευρώπη [εικόνες] - iefimerida.gr

Καφέ για ποδηλάτες: Η νέα υπερ-κομψή μόδα που σαρώνει στην Ευρώπη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιξαν στην Ευρώπη τα πρώτα υπερ-κομψά καφέ που προορίζονται για τους ποδηλάτες της πόλης. Παρίσι, Βαρκελώνη, Λονδίνο έχουν την πρωτιά αφού το ποδήλατο εισβάλλει στη ζωή μας και εκπροσωπεί έναν συγκεκριμένο, πολύ ποιοτικό τρόπο ζωής.

Ακόμη και η φίρμα Levi's δημιουργεί πλέον ρούχα για ποδηλάτες. Τα ονομάζει «Commuter» που σημαίνει στα αγγλικά «αυτός που πάει στη δουλειά» και απευθύνεται έτσι στους ανθρώπους που ανεβαίνουν κάθε πρωί στη σέλα για να πάνε στην εργασία τους.
Πράγματι, σιγά-σιγά αναπτύσσεται στην Ευρώπη ένα νέο κύμα εποχούμενων πολιτών, οι ποδηλάτες της πόλης: άνθρωποι για τους οποίους το ποδήλατο, εκτός από απόλαυση, είναι και λύση μετακίνησης στις αχανείς και μποτιλιαρισμένες κυκλοφοριακές αρτηρίες των μεγαλουπόλεων.
Στη Γαλλία το πρώτο ποδηλατο-καφέ άνοιξε στην Λυόν, πέρυσι και ονομάζεται Bicycletterie, Ποδηλατάδικο. Ωστόσο την πρωτιά κρατάει το Λονδίνο το οποίο εφηύρε ένα υβριδικό είδος, εντελώς μοναδικό: πίνεις τον καφέ σου και αγοράζεις ή επιδιορθώνεις το ποδήλατό σου. Οταν πέφτει το βράδυ, μπορείς να πιείς και μια μπύρα. Το πρώτο ποδηλατο-καφέ του Λονδίνου λέγεται Look Mum No Hands! (που σημαίνει, Κοίτα μαμά, δεν βάζω χέρια) και άνοιξε στην Old Street, στο 2010, ενώ ένα ίδιο δεύτερο άνοιξε στην πολυτελή και μοδάτη συνοικία Shoreditch, πέρυσι το καλοκαίρι.


Ο «εφευρέτης» αυτών των λονδρέζικων καφέ είναι ο Matt Harper, 38 ετών. «Δεν είχαμε ένα μοντέλο επιχείρησης στο κεφάλι. Ολοι κάνουμε ποδήλατο, όλοι αγαπάμε τον καφέ, είπαμε δεν ανοίγουμε ένα;» δηλώνει ο άνθρωπος ο οποίος γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία που ετοιμάζεται τώρα να ανοίξει τη δική του φίρμα ποδηλάτων ενώ ήδη φτιάχνει μπλουζάκια που ξεπουλάνε.

Καφέ για ποδηλάτες: Η νέα υπερ-κομψή μόδα που σαρώνει στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Καφέ για ποδηλάτες: Η νέα υπερ-κομψή μόδα που σαρώνει στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Καφέ για ποδηλάτες: Η νέα υπερ-κομψή μόδα που σαρώνει στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Καφέ για ποδηλάτες: Η νέα υπερ-κομψή μόδα που σαρώνει στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Καφέ για ποδηλάτες: Η νέα υπερ-κομψή μόδα που σαρώνει στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Καφέ για ποδηλάτες: Η νέα υπερ-κομψή μόδα που σαρώνει στην Ευρώπη [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ