Διαστροφές, media, εμπόριο οργάνων κι ένας κανίβαλος που τον λένε Αριστείδη, από τον μετρ της πρόκλησης - iefimerida.gr

Διαστροφές, media, εμπόριο οργάνων κι ένας κανίβαλος που τον λένε Αριστείδη, από τον μετρ της πρόκλησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μία καριέρα 4 δεκαετιών, ο Kαναδός πολυβραβευμένος βασιλιάς του «μεταλλαγμένου» τρόμου (και όχι μόνο) Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ταμπού με το πρώτο του βιβλίο που λέγεται "Consumed"

«Crash», «Dead Ringers», «History of Violence», «Scanners», «Videodrome», «Naked Lunch», «The Fly»... Μερικές μόνο από τις ταινίες του πολυβραβευμένου 69χρονου Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, που τόλμησε να αναμετρηθεί με το ανθρώπινο σώμα και μυαλό, τόσο προκλητικά όσο ελάχιστοι. Διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο σινεμά του φανταστικού και όχι μόνο. Έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα της τελευταία του ταινίας με τίτλο «Maps to the Stars» με ένα cast που αποτελείται από τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Τζούλιαν Μουρ, Τζον Κιούζακ, Μία Γουασικόφσκα και πολλούς άλλους, ετοιμάζεται για το πιο τολμηρό ίσως δημιουργικό βήμα της ζωής του. Την έκδοση ενός βιβλίου που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2014, του οποίου το εξώφυλλο και η υπόθεση μόλις κυκλοφόρησαν, ανοίγοντας κάθε διεστραμμένη λογοτεχνική όρεξη, εφ' όσον αυτή τη φορά ο Κρόνεμπεργκ φαίνεται αποφασισμένος να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Ένα ζευγάρι κίτρινων δημοσιογράφων, η Ναόμι και ο Νέιθαν, ζούνε στην παραζάλη των social media, της λάμψης, των σκανδάλων και της διαστροφής, ενώ οι μεταξύ τους ερωτικές συνευρέσεις γίνονται μόνο μέσα σε δωμάτια ξενοδοχείων στα αεροδρόμια του κόσμου και στο pc. Mέχρι τη στιγμή που η Ναόμι θα αισθανθεί μια νοσηρή γοητεία για την ιστορία του Αριστείδη και της Σελεστίν. Ενός ζευγαριού μαρξιστών φιλοσόφων, παραδομένων στην ακολασία, η ζωή των οποίων κυριαρχεί στα κίτρινα πρωτοσέλιδα από τη στιγμή που το πτώμα της Σελεστίν θα βρεθεί ακρωτηριασμένο στο Παρίσι. Με τον Αριστείδη να αγνοείται και την αστυνομία να υποπτεύεται ότι έφαγε κομμάτια του σώματός της. H Nαόμι θα αποφασίσει να ξεδιαλύνει το μυστήριο ζητώντας τη βοήθεια του εκκεντρικού Ερβέ, ενός σπουδαστή που θα της αποκαλύψει ενοχλητικές λεπτομέρειες για τη σεξουαλική ζωή του Αριστείδη και της Σελεστίν. Και τις συνευρέσεις του ζευγαριού με διάφορους ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ίδιος ο Ερβέ. Μπορεί η Ναόμι να τον εμπιστευτεί;

Την ίδια ώρα ο Νέιθαν βρίσκεται στη Βουδαπέστη προκειμένου να φωτογραφίσει την αμφιλεγόμενη δουλειά του Ζολτάν, ενός άνευ ιατρικής άδειας χειρούργου που στο παρελθόν υπήρξε καταζητούμενος της Ίντερπολ για παράνομο εμπόριο οργάνων. Μετά από μια σεξουαλική νύχτα με μία από τις ασθενείς του Ζολτάν, ο Νέιθαν θα κολλήσει ένα σπάνιο αφροδίσιο νόσημα που ονομάζεται Σύνδρομο του Ρόιφ. Πανικόβλητος ο Νέιθαν θα ταξιδέψει στον Καναδά προκειμένου να συναντηθεί με τον γιατρό Μπάρι Ρόιφ που ανακάλυψε την ασθένεια. Μόνο που εκεί θα ανακαλύψει πως ο γιατρός έχει σαν αντικείμενο μελέτης του την ενήλικη κόρη του, η οποία κρύβει ένα καταστροφικό μυστικό.

Οι παράλληλες ιστορίες θα ενωθούν σε ένα εκρηκτικό σύνολο ανάμεσα στον εφιάλτη και την πραγματικότητα, ανακατεύοντας μεταξύ άλλων, τη σύγχρονη γεωπολιτική, το Φεστιβάλ των Κανών, τη Βόρεια Κορέα, τον καρκίνο και μία ποικιλία σεξουαλικών πρακτικών και διαστροφών πέρα από κάθε φαντασία, και πιθανότατα αντοχή. Κάτι που στις δουλειές του Κρόνεμπεργκ ή μάλλον στις προσδοκίες μας απέναντι του, ήταν πάντα το ζητούμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ