Μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε η τροπολογία -ρουσφέτι που απάλλασσε δημάρχους από ποινικές ευθύνες - iefimerida.gr

Μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε η τροπολογία -ρουσφέτι που απάλλασσε δημάρχους από ποινικές ευθύνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία που είχε χαρακτηριστεί ως «ρουσφέτι» σε δημάρχους, καθώς τους απάλλασσε από τυχόν ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, απέσυρε την επίμαχη τροπολογία, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω είχε ψηφιστεί από τους βουλευτές, έπειτα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Από την Ιπποκράτους τόνισαν ότι είχαν ζητήσει εξηγήσεις για την επίμαχη τροπολογία οι οποίες δεν δόθηκαν και ζήτηση την απόσυρσή της.
Οι διευκρινίσεις που είχαν ζητηθεί είχαν να κάνουν με το αν η επίμαχη τροπολογία «φωτογράφιζε» κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Από την άλλη πλευρά, παρά το γεγονός ότι η τροπολογία ενδέχεται να κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο αργότερα, η κίνηση της Ιπποκράτους μπορεί να εκτιμηθεί και ως έμμεσο «άδειασμα» προς τον Λεωνίδα Γρηγοράκο ο οποίος είχε στηρίξει την τροπολογία.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ρύθμιση, την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, οριζόταν ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ