Το μίνι Jeep λέγεται Renegade και ξεκινά από τα 1.400 κυβικά - iefimerida.gr

Το μίνι Jeep λέγεται Renegade και ξεκινά από τα 1.400 κυβικά

Το μίνι Jeep λέγεται Renegade και ξεκινά από τα 1.400 κυβικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φήμες ανέφεραν πως θα λέγεται Jeepster, αλλά τελικά το νέο μίνι Jeep που παρουσιάζει η ομώνυμη εταιρεία θα έχει το παραδοσιακό όνομα Renegade, όπως αποφάσισε –και σωστά έκανε- ο ισχυρός άντρας του ομίλου Fiat Chrysler, o Sergio Marchionne.

Παραδοσιακή δεν είναι μόνο η ονομασία του νέου μικρού Jeep είναι και η εμφάνισή του, με το γωνιώδες αμάξωμα, την κλασική μάσκα με τις 7 γρίλιες και τους προβολείς, ενώ βάση του μήκους 4,23 μέτρων Renegade είναι ένα καινούργιο πλαίσιο, που οι Αμερικανοί το λένε Small Wide 4x4 και θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο Fiat 500X.

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι σύγχρονα, ενώ εκτός από τον πίνακα οργάνων με τα στρογγυλά όργανα τα βλέμματα πέφτουν και στην οθόνη αφής στην κονσόλα. Όσο για τους χώρους οι Αμερικανοί ανακοινώνουν απλά πως το πορτμπαγκάζ θα κυμαίνεται από 350 έως 869 λίτρα.

Βασικός κινητήρας βενζίνης για το Renegade θα είναι ένας ατμοσφαιρικός 1.600 με 108 ίππους, ενώ θα υπάρχει και ένας 1.400 turbo, είτε με 138 είτε με 168 ίππους. Ο εισαγωγικός diesel είναι επίσης 1.600 κυβικών με 118 ίππους, ενώ ο μεγαλύτερος είναι 2.000 κυβικών με 138 ή με 167 άλογα.

Τα κιβώτιο είναι χειροκίνητα 5 ή 6 σχέσεων, υπάρχει και ένα αυτόματο με 9, ενώ για τις τετρακίνητες εκδόσεις (υπάρχει και προσθιοκίνητη εκδοχή) διαθέσιμα είναι δύο συστήματα μετάδοσης. Το πιο εξελιγμένο έχει και κοντές σχέσεις, καθώς και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με 5 προγράμματα, που επιλέγονται από περιστροφικό διακόπτη στην κονσόλα, ενώ η απόσταση από το έδαφος θα κυμαίνεται από 17 έως 22 εκατοστά ανάλογα με την έκδοση.

Οι πωλήσεις του Renegade θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ τότε θα προσδιοριστούν και οι τιμές του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο δυνατότητες jeep
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ