Θεοδωράκης: Το ευρωψηφοδέλτιο είναι υπό διαμόρφωση, θα ανακοινωθεί αργότερα - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Το ευρωψηφοδέλτιο είναι υπό διαμόρφωση, θα ανακοινωθεί αργότερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις «κλέβει» ο Σταύρος Θεοδωράκης στο νέο του εγχείρημα στην πολιτική, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα, παρουσιάζοντας επισήμως το «Ποτάμι».


«Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. Γιατί σήμερα απαιτούνται λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από τα παιδικά μου χρόνια προσδιορίζομαι ως αριστερός. Το θέμα, όμως, είναι τι ορίζεται ως αριστερό σήμερα. Π.χ. η Αριστερά αρνείται την αξιολόγηση που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να είναι μείζον αίτημα της Αριστεράς».
Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευρωσκεπτικιστής, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια σύννεφα το τελευταίο διάστημα με τους εταίρους της χώρας, «οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι».
«Με το Ποτάμι δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα 'ναι όλα επαναστατικά, αλλά θα 'ναι όλα διαφορετικά» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί ο νέος πολιτικός φορέας, αν μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, απάντησε: «Θα το αποφασίσουμε αφού πάμε στις Βρυξέλλες. Θα δώσουμε ένα διάστημα δύο - τριών εβδομάδων ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα».
Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε και ένα σχόλιο αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι υποψήφιοι για την Κομισιόν υπερασπίζονται περισσότερο τις γραφειοκρατικές ελίτ, το χθες».
Τέλος ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι δεν θα ανακοινώσει σήμερα τα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών αλλά αργότερα, όταν θα τα ανακοινώσουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Oταν ερωτήθηκε σχετικά με την χρηματοδότηση μέσω ίντερνετ, απάντησε.

«Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για τις Ευρωεκλογές - πέρα απ' αυτά της περιοδείας μου και κάποια μικρά έξοδα γραφείων (που ευτυχώς είναι προσφορά μιας κυρίας που μας πήρε τηλέφωνο και είπε ''σας δίνω ένα χώρο για να στεγαστείτε''). Επίσης, στο σάιτ υπάρχουν ήδη 6.000 άτομα που θέλουν να δώσουν αυτά τα 10 ευρώ. Μπλέξαμε βέβαια με τη γραφειοκρατία και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμα τη δυνατότητα του κόσμου να μας δίνει λεφτά».

Για το Δημόσιο

«Η Ελλάδα δεν έχει πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, έχει δημόσιο που δεν παράγει» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ερώτηση για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Tι είπε για τα παραδοσιακά κόμματα

«Τα κόμματα καταδυναστεύουν τη χώρα. Είναι μια μπάλα βαριά δεμένη στο πόδι του Ελληνα».

Για την Κίνα

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί η εισβολή της Κίνας στην Ευρώπη.Πρέπει να γίνεται έλεγχος στα προϊόντα της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ