Γιανουκόβιτς: Συγνώμη Ουκρανοί, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τη χώρα - iefimerida.gr

Γιανουκόβιτς: Συγνώμη Ουκρανοί, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς από το Ροστόφ της Ρωσίας μιλάει για πρώτη φορά μετά τη φυγή του από τη χώρα και ζήτησε να παραδώσουν τα όπλα τους οι διαδηλωτές και τόνισε πως στη χώρα επικρατεί η ανομία, τρομοκρατία και χάος. Μάλιστα υποστήριξε πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από το Κοινοβούλιο, αφού μία μειοψηφία φασιστών έχει καταλάβει την εξουσία. Παράλληλα ζήτησε συνταγματική μεταρρύθμιση και εκλογές τον Δεκέμβριο.Αναφερόμενος στην Κριμαία είπε πως οι πολίτες δεν θα ακολουθήσουν τους εθνικιστές. «Καλώ την Κριμαία να μην ενδώσει στη βία. Η Ουκρανία πρέπει να μείνει ενωμένη», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Θα παλέψω για το μέλλον της Ουκρανίας κόντρα σε εκείνους που χρησιμοποιούν το φόβο και την εξουσία».

Για τη φυγή του είπε «Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τη χώρα γιατί δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου».

Είπε επίσης:

«Θα επιστρέψω στην Ουκρανία όταν η ασφάλειά μου και η ασφάλεια της οικογένειάς μου θα είναι διασφασλισμένες»

Ο Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι δεν είναι έκπτωτος πρόεδρος και θα αγωνιστεί για το μέλλον της Ουκρανίας.
«Ντρέπομαι» δήλωσε ο Γιανουκόβιτς. «Θέλω να πω συγνώμη στους Ουκρανούς. Λυπάμαι γιατί δεν είχα αρκετή δύναμη για να διατηρήσω τη σταθερότητα».
«Η Ουκρανία είναι στα χέρια «νεαρών νεοφασιστών».
Δήλωσε ότι θέλει να κάνει δημοψήφισμα με ερωτήματα τα οποία θα συναποφασιστούν με την κοινωνία των πολιτών.

Ας σημειωθεί ότι οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας δήλωσαν «πολύ ανήσυχοι από την κατάσταση που επικρατεί στην Κριμαία» σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή.
Ας σημειωθεί επίσης ότι τα αεροδρόμια τα οποία είχαν καταληφθεί από φιλορωσικές δυνάμεις βρίσκονται εκ νέου υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων, δήλωσε την Παρασκευή στο Κίεβο ο υπουργός Αμυνας της χώρας Andriï Paroubiï.

Δείτε Live τη συνέντευξη του Βίκτορ Γιανουκόβιτς πατώντας ΕΔΩ και μέσω του παρακάτω βίντεο στα Ουκρανικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ