Οι Χρυσαυγίτες πανηγυρίζουν για την γκάφα Βούτση, περί μεθοδεύσεως για να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ - iefimerida.gr

Οι Χρυσαυγίτες πανηγυρίζουν για την γκάφα Βούτση, περί μεθοδεύσεως για να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και σήμερα προσπάθησε να μαζέψει τα όσα είπε χθες στη Βουλή, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια, περί μεθοδεύσειως της κυβέρνησης για να τεθεί η Χρυσή Αυγής εκτός νόμου, οι συνέπειες των αναφορών του αυτών ήταν και σήμερα εμφανής: οι δηλώσεις του έριξαν νερό στο μύλο του νεοναζιστικού μορφώματος, το οποίο επαναφέρει την επιχειρηματολογία αυτή, περί μεθοδεύσεως, δίνοντας, παράλληλα, τα... συγχαρητήρια τους στον κ. Βούτση.

Αφού, χθες, ο βουλευτής της ΧΑ Μιχάλης Αρβανίτης τόνισε μετά τη γκάφα του κ. Βούτση ότι αν και τους χωρίζουν πολλά με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε την αλήθεια, σήμερα, ο Δημήτρης Κουκούτσης ανέφερε ότι «Παρασάγκας είναι οι ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν με την Αριστερά. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Υπάρχουν φωνές που ενοχλούν, όπως του κυρίου Γλέζου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο φίλοι δεν είναι με τη Χρυσή Αυγή. Εμείς δηλώνουμε καθαρά ότι και θα φυλακιστούμε και θα τεθούμε και εκτός νόμου, αλλά θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος».

Εντωμεταξύ, νωρίτερα, ο κ. Βούτσης, μετά τα όσα άκουσε από χθες, αλλά και την έντονη κριτική που δέχθηκε στη Βουλή, από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, τόνισε ότι η χθεσινή του αναφορά για μεθόδευση δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη. «Δεν είπα για τη δικαιοσύνη που σεβόμαστε, αλλά ότι από πολιτικούς κύκλους και δημοσιολογούντες παίζεται και αυτό το σενάριο, ενώ το Σύνταγμα μας το απαγορεύει» είπε χαρακτηριστικά.

Πριν, ο κ. Ρήγας, επιτιθέμενος στον κ. Βούτση τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά καταγγέλλοντας δήθεν πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ώστε να την θέσει εκτός νόμου» και σημείωσε πως «δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό και την άποψη ότι κάποιοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά». Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Θα παρακαλούσα να μας πείτε αν εσείς κλείνετε το μάτι στην ακροδεξιά και να υπάρξει διευκρίνιση για την τοποθέτησή σας στην Ολομέλεια περί πολιτικής δίωξης και μεθόδευσης της κυβέρνησης να τεθεί το κόμμα της Χ.Α. εκτός νόμου».Τι υποστήριξε ο Σίμος Κεδίκογλου για την τοποθέτηση Βούτση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την τοποθέτηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Βούτση, δήλωσε:Πέρασαν 24 ώρες περίεργης σιωπής του κ. Τσίπρα, για τις δηλώσεις του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Βούτση, που ταυτίζονται απολύτως με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και βάλλουν ανοιχτά κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης.Με τις γελοίες κατηγορίες του κ. Βούτση κατά της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, δεν ασχολούμαστε.Όμως, προκύπτει μείζον θέμα από την ταύτιση Βούτση με την Χρυσή Αυγή, και κυρίως από τις δηλώσεις του, που αμφισβητούν την Ελληνική Δικαιοσύνη και προσβάλλουν το κύρος και την ανεξαρτησία της.Ο κ. Τσίπρας οφείλει αμέσως και εμπράκτως να ξεκαθαρίσει τη θέση του...Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ