ΓιανουκόβιτςLeaks: Ουκρανοί σκανάρουν ένα-ένα τα σκοτεινά μυστικά του έκπτωτου προέδρου [εικόνες] - iefimerida.gr

ΓιανουκόβιτςLeaks: Ουκρανοί σκανάρουν ένα-ένα τα σκοτεινά μυστικά του έκπτωτου προέδρου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 10.000 ντοκουμέντα που βρέθηκαν διασκορπισμένα στο χλιδάτο παλάτι του έκπτωτου προέδρου της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς, σκανάρουν με ειδικά μηχανήματα, δημοσιογράφοι και ειδικοί της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Τα περισσότερα έγγραφα ανεβαίνουν ήδη στην ιστοσελίδα yanukovychleaks.org το οποίο χρηματοδοτείται από το Organized Crime και το Corruption Reporting Project.
Τα έγγραφα βρέθηκαν στο παλάτι του Γιανουκόβιτς, στα προάστια του Κιέβου, όταν διαδηλωτές το κατέλαβαν, λίγες μόνο ώρες μετά τη διαφυγή του στο εξωτερικό. Φοιτητές έχουν εγκατασταθεί στο εσωτερικό της κατοικίας Γιανουκόβιτς και σκανάρουν ένα-ένα τα έγγραφα τα οποία κρύβουν πολλά μυστικά για τον έκπτωτο πρόεδρο. Περίπου 160 φάκελοι με στοιχεία και έγγραφα βρέθηκαν πεταμένα στο νερό.
Τα στοιχεία ερευνώνται για να στοιχειοθετηθεί η διαφθορά της διακυβέρνησης Γιανουκόβιτς, αλλά και τα εγκλήματα εναντίον των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Αρσένι Γιατσένιουκ, ο Γιανουκόβιτς κόστισε στην Ουκρανία περίπου 70 δισ. τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι φοιτητές ερευνούν στα αρχεία του Γιανουκόβιτς τα στοιχεία για διαφθορά, αφού το έτος 2012 ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε πλουτίσει κατά 2,5 εκατ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ