Η Lamda Development κατέθεσε τη μοναδική προσφορά για την αξιοποίηση του Ελληνικού - iefimerida.gr

Η Lamda Development κατέθεσε τη μοναδική προσφορά για την αξιοποίηση του Ελληνικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εταιρεία Lamda Development υπέβαλε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για το Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, όπου θα αποφασιστεί η εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και η πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του, ώστε να προχωρήσει η αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς. Η διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες.

Όπως αναφέρει, από την πλευρά της, η Lamda Development, η συνολική επενδυτική πρόταση στην περιοχή του Ελληνικού, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

Θετικές εξελίξεις για ακίνητα του εξωτερικού

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε εξάλλου τον πίνακα κατάταξης των έγκυρων οικονομικών προσφορών των 3 ακινήτων του εξωτερικού από ιδιώτες ξένους επενδυτές, έναντι συνολικού τιμήματος 11,152 εκατ., περίπου, που, όπως διευκρινίζεται, είναι κατά 22,5% υψηλότερο από τις τιμές εκκίνησης.

Συγκεκριμένα, στη Ρώμη, η υψηλότερη προσφορά ήταν 8 εκατ. έναντι τιμής εκκίνησης 6 εκατ. ευρώ, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 3 προσφορές. Στο Ντύσσελντορφ, η υψηλότερη προσφορά ήταν στο ποσό των 752.500 έναντι 700.000 τιμής εκκίνησης και υποβλήθηκαν συνολικά 2 προσφορές.

Στο Βελιγράδι υποβλήθηκε μία προσφορά στο ποσό των 2,4 εκατ. έναντι 2,1 εκατ. τιμής εκκίνησης. Για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής σε προηγούμενο διαγωνισμό με τίμημα τα 2,1 εκατ., αλλά δεν κατακυρώθηκε καθώς δεν προσκόμισε την αναγκαία εγγυητική επιστολή. Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λιουμπλιάνα, για το οποίο δεν υποβλήθηκαν προσφορές, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι θα διερευνήσει τους προσφορότερους τρόπους αξιοποίησης.

Επανεκκίνηση για Αφάντου

Το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε επισης, την επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο σε μια φάση, με σκοπό την ολοκλήρωσή της εντός των επόμενων 5 μηνών. Για την κατάρτιση των όρων του νέου διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη του τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Ιππόδρομος

Τέλος, εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Αποσασισμένο το Ταμείο να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων

Εξάλλου, το ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή τη στάση μελών του Συλλόγου Εργαζομένων της ΥΠΑ στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων, οι οποίοι εμπόδισαν τους υποψήφιους επενδυτές να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, ξεκαθαρίζει πως είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στη διαδικασία αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα αναβαθμίσει τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Οπως εκτιμά το Ταμείο, μέσα από την αξιοποίηση, θα ενισχυθεί καθοριστικά η τουριστική κίνηση των Χανίων και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lamda Development Eλληνικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ