Καταρρέει η «Αιώνια Πόλη»: Έτοιμη να κηρύξει χρεοκοπία η Ρώμη, παρά τον τουριστικό οργασμό της - iefimerida.gr

Καταρρέει η «Αιώνια Πόλη»: Έτοιμη να κηρύξει χρεοκοπία η Ρώμη, παρά τον τουριστικό οργασμό της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο «Ντιτρόιτ» κινδυνεύει να γίνει η «Αιώνια Πόλη», καθώς βρίσκεται στα πρόθυρα της κήρυξης πτώχευσης, φέρνοντας τον Ματέο Ρένζι, ήδη από τις πρώτες μέρες του στον πρωθυπουργικό θώκο, αντιμέτωπο με έναν πρώτο μεγάλο πονοκέφαλο, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, την πρώτη κιόλας μέρα της πρωθυπουργίας του, ο Ρένζι απέσυρε απόφαση, που είχε ανακοινωθεί από τον προκάτοχό του και η οποία προέβλεπε την οικονομική στήριξη της πόλης της Ρώμης, με στόχο την κάλυψη κενού στον προϋπολογισμό του δήμου ύψους 816 εκ. ευρώ, καθώς όπως όλα έδειχναν το νομοσχέδιο δεν θα περνούσε από τη Βουλή.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η εκ νέου λήψη μιας τροποποιημένης, εναλλακτικής απόφασης από την πλευρά του Ρένζι για βοήθεια στην Ρώμη θα του κόστιζε ακριβά τόσο σε χρόνο όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η Ρώμη πλέον αντιμετωπίζει το ενυπόστατο ενδεχόμενο των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες, της αύξησης των φόρων και της στάσης πληρωμών, προκειμένου να κερδίσει χρόνο μέχρι να βρει έναν βιώσιμο τρόπο για να κλείσει το κενό προϋπολογισμού.

Εάν κάτι τέτοιο αποτύχει, τότε ο δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση δημοτικής περιουσίας, όπως εγκαταστάσεις κ.α.

Πολλές είναι εκείνες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι έχει έρθει η στιγμή να πάψουν τα ανέφικτα σενάρια διάσωσης και να κηρύξει η πόλη χρεοκοπία.

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της πρωτεύουσας θα σηματοδοτούσε μία αλυσιδωτή αντίδραση που θα σάρωνε την εθνική οικονομία.

Τέλος, υπάρχουν κι εκείνοι που προβάλλουν το επιχείρημα ότι η η Ρώμη είναι μοναδική, διαφέροντας από τις άλλες πόλεις και αξίζει την κρατική υποστήριξη, καθώς αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών.

Σε κάθε περίπτωση οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Αιώνιας Πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρεοκοπία Wall Street Journal Ρώμη Ματέο Ρένζι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ