Νέα τρικυμία στη ΝΔ από "γαλάζιες" διαφοροποιήσεις - iefimerida.gr

Νέα τρικυμία στη ΝΔ από "γαλάζιες" διαφοροποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο γύρο εσωστρέφειας ανοίγουν στη ΝΔ οι χθεσινές δηλώσεις δύο εκ των στελεχών του οικονομικού επιτελείου του κόμματος. Από τη μια, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Νότης Μηταράκης, παραλίγο να... ανοίξει νέο εσωκομματικό μέτωπο με τον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και από την άλλη, ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, που προειδοποίησε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να... θέτει μαξιμαλιστικούς στόχους στην αντιπολιτευτική της τακτική...Οι χθεσινές δηλώσεις του Νότη Μηταράκη κινητοποίησαν το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, καθώς παραλίγο να ανοίξει νέο εσωκομματικό μέτωπο, μερικές μόλις μέρες μετά το "φραστικό λάθος" του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, όταν παραλίγο μία αποστροφή του λόγου του να εκληφθεί ως κατηγορία ότι ο κ. Καραμανλής είχε χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, παρότι κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και περίπου "αλεξιπτωτιστής" στο κτήριο της Συγγρου, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για τις κυβερνήσεις Καραμανλή και τον τρόπο που (δεν αντιμετώπισαν) την οικονομική κρίση.
«Η δική μου γνώμη είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (σσ. εννοούσε την κυβέρνηση Καραμανλή) δεν μας προετοίμασε για μια διεθνή οικονομική κρίση, μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε» τόνισε (Ρ/Σ ΝΕΤ) ο κ. Μηταράκης. Μάλιστα, "αποδόμησε" και την "καραμανλική" στρατηγική επιλογή της "ήπιας προσαρμογής": «Δηλαδή, κινήθηκαν με ρυθμούς ήπιας προσαρμογής, ενώ ξαφνικά άλλαξαν τα διεθνή δεδομένα», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, κατηγορώντας, επί της ουσίας, Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου ότι... δεν είχαν καταλάβει την μπόρα που ερχόταν.


Παρέμβαση Χατζηδάκη

Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο του "φιλελεύθερου" τομεάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, βρέθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, η δέσμευση Σαμαρά ότι... "θα αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων".
«Δεν θεωρώ ότι η Ν.Δ. ασκεί ή πρέπει να ασκεί μια μαξιμαλιστική αντιπολίτευση. Οι στιγμές είναι δύσκολες και τα μέτρα μας είναι και πρέπει να είναι κοστολογημένα», είπε ο πρώην υπουργός, τρεις ημέρες αφότου είχε δηλώσει στην Ημερησία ότι "η ΝΔ δεν είναι "γαλάζιο" ΚΚΕ". Πάντως, ως αργά χθες το βράδυ, υψηλόβαθμες κομματικές πηγές επιχειρούσαν να "ρίξουν" το θέμα, προκειμένου να μην ξεκινήσει ένας νέος γύρος εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ